avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta de la o societate comerciala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta de la o societate comerciala

Am incheiat ca persoana fizica un contract de imprumut cu o societate comerciala, prin care i-am acordat un imprumut pe o perioada de maxim 1 an.
Contractul a fost incheiat in 2011, in 2 exemplare, semnat si parafat de ambele parti.
Banii i-am virat cu ordin de plata in contul curent al societatii din contul meu de valuta din banca, dupa ce am efectuat schimbul valutar.
Toate operatiunile au fost efectuate in aceeasi data cu data contractului.Am pastrat si ordinul de vinzare valuta , si ordinul de plata, si extrasul de cont.
Pentru a justifica viramentul(suma era destul de mare), banca mi-a solicitat o copie dupa contract.
Originalele contractului sunt 1 ex la mine, 1 ex la societate.
Pana in prezent nu mi s-a returnat imprumutul.Din discutiile purtate cu reprezentantul societatii, imi spune ca nu au deocamdata bani, ca au si alte datorii, mult mai mari, ca sunt executati silit de mai multi creditori.Firma si-a redus mult activitatea si mi-e teama ca n-o sa-mi mai vad banii niciodata.
Care este baza legala si pasii de urmat pentru recuperarea creantei?
Cel mai recent răspuns: demenescum , utilizator 10:06, 6 Aprilie 2015
actiune in instanta. in functie de prevederile contractuale, ii puteti trimite anterior notificare scrisa.
Daca au trecut 3 ani de la scadenta, dreptul dvs la actiune e prescries, chiar e posibil sa nu va mai vedeti banii vreodata.
Contractul s-a incheiat in august 2011, pentru o perioada de 1 an.Cand se prescrie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare valuta CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL In cazul in care eu am valuta in contul personal si vreau sa-mi creditez societatea direct in valuta prin transfer bancar se poate? Ce documente trebui ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)