avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTROL DSP SI SUSPENDARE ACTIVITATE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTROL DSP SI SUSPENDARE ACTIVITATE FIRMA

Sunt administratorul unei firme cu obiect de activitate principal comercializare produse alimentare .In data de 22.06.2009 am avut un control de la DSP .Cei 2 reprezentanti ai DSP-ului au venit insotiti de un reprezentant al Primariei ( nu stiu daca este legal )din comuna unde am deschis magazinul alimentar.In urma controlului s-a intocmit un proces verbal de constatare a conditiilor igienico sanitare.In acesta nu sunt mentionate legile si articolele de lege ce s-au incalcat ,nu reiese clar care sunt deficientele constatate ,nu se indica modalitati de rezolvare a deficientelor .La sfarsitul procesului verbal apare urmatoarea fraza " fata de cele constatate SE PROPUNE ( cui ?)suspendarea activitatii unitatii pana la remedierea tuturor deficientelor ".Am incercat sa citesc legea ,acolo se face referire la DECIZIE DE SUSPENDARE A ACTIVITATII .Eu nu am asa ceva .Am doar procesul verbal de constatare a conditiilor igienico sanitare in care " se propune incetarea activitatii " .Este posibil asa ceva ? Trebuie sa incetez activitatea chiar daca nu exista o decizie in acest sens ?Este corect ?Trebuie contestat procesul verbal ?Care este termenul in care se poate face contestatia ?Daca am depus contestatie trebuie sa inchid magazinul sau pot functiona pana la primirea raspunsului de la DSP ( pt ca in finalul procesului verbal mai este o fraza : "functionarea unitatii pe perioada suspendarii de activitate se face pe proprie raspundere fapt ce contravine legislatiei sanitare si se sanctioneaza contarventional conform legii 98/94" ) Stiu ca sunt multe intrebari dar sunt extrem de nedumerita de felul in care s-a desfasurat acest control ( mai ales ca in timpul controlului l-am auzit pe unul din inspectori spunand ca spera sa nu contest procesul verbal ) .Va multumesc pentru rabdare ! Poate a mai trecut cineva prin asa ceva .....




Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 19:04, 28 Iunie 2010
Art. 31. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.*
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea. Baza legala OG 2/2001privind regimul juridic al contaventilor
nu este vorba de un proces verbal de constatare a unei contraventii.Este vorba de un proces verbal de constatare a conditiilor igienico sanitare la sfarsitul caruia se " propune " suspendarea activitatii .
Magazinul a fost deschis recent pe baza declaratiei dvs. pe proprie raspundere data la ORC in care mentionati ca indepliniti inclusiv conditiile igienico-sanitare ?
Judecatorul delegat la ORC v-a autorizat functionarea in baza declaratie dvs. pe proprie raspundere.Dar cel care decide este DSP care isi trimite echipa sa verifice daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru functionarea unui magazin alimentar.
Deci practic trebuie sa executati tot ce s-a solicitat ca remedieri si apoi sa cereti un control de la DSP care sa constate s-au facut remedierile si sa va elibereze certificatul ca indepliniti conditiile prevazute de lege din punct de vedere igienic-sanitar
problema mea principala este aceasta : in urma controlului s-a emis un proces verbal de constatare a conditiilor igienico sanitare .Este suficient acesta pt suspendarea activitatii sau trebuie sa se emita asa cum scrie in lege o decizie de suspendare a activitatii ?
Daca in lege spune ca suspendarea intervine in baza Deciziei de suspendare emisa de DSV, atunci e normal sa se emita aceasta Decizie si atunci sa intervina suspendarea activitatii.
Dar cred ca nu doriti sa se emita o asemenea Decizie iar daca deficientele constatate exista, atunci ele trebuie remediate
Totusi procesul-verbal de care vorbiti, nu prevede cum poate fi atacat si unde se adreseaza plangerea, in ce termen, nu prevede sanctiuni, nu prevede un termen in care trebuie remediate deficientele constatate?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala fleuresdelune fleuresdelune Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate formula plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a conditiilor igienico-sanitare in ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal itm mircea_arj mircea_arj Buna ziua, as avea si eu o problema:in data de 19.06.2014 am primit instiintare sa ne prezentam la ITM pe 22.07.2014, data la care s-au verificat actele de ... (vezi toată discuția)
Doua sanctiuni, pentru aceeasi fapta, de la doua organe de control diferite fleuresdelune fleuresdelune Pentru neefectuarea controlului medical al salariatilor am primit sanctiune de la ITM in 2011 si de la DSP in 2012.Este corect? Care este intervalul legal in ... (vezi toată discuția)