avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTROL DSP SI SUSPENDARE ACTIVITATE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTROL DSP SI SUSPENDARE ACTIVITATE FIRMA

Sunt administratorul unei firme cu obiect de activitate principal comercializare produse alimentare .In data de 22.06.2009 am avut un control de la DSP .Cei 2 reprezentanti ai DSP-ului au venit insotiti de un reprezentant al Primariei ( nu stiu daca este legal )din comuna unde am deschis magazinul alimentar.In urma controlului s-a intocmit un proces verbal de constatare a conditiilor igienico sanitare.In acesta nu sunt mentionate legile si articolele de lege ce s-au incalcat ,nu reiese clar care sunt deficientele constatate ,nu se indica modalitati de rezolvare a deficientelor .La sfarsitul procesului verbal apare urmatoarea fraza " fata de cele constatate SE PROPUNE ( cui ?)suspendarea activitatii unitatii pana la remedierea tuturor deficientelor ".Am incercat sa citesc legea ,acolo se face referire la DECIZIE DE SUSPENDARE A ACTIVITATII .Eu nu am asa ceva .Am doar procesul verbal de constatare a conditiilor igienico sanitare in care " se propune incetarea activitatii " .Este posibil asa ceva ? Trebuie sa incetez activitatea chiar daca nu exista o decizie in acest sens ?Este corect ?Trebuie contestat procesul verbal ?Care este termenul in care se poate face contestatia ?Daca am depus contestatie trebuie sa inchid magazinul sau pot functiona pana la primirea raspunsului de la DSP ( pt ca in finalul procesului verbal mai este o fraza : "functionarea unitatii pe perioada suspendarii de activitate se face pe proprie raspundere fapt ce contravine legislatiei sanitare si se sanctioneaza contarventional conform legii 98/94" ) Stiu ca sunt multe intrebari dar sunt extrem de nedumerita de felul in care s-a desfasurat acest control ( mai ales ca in timpul controlului l-am auzit pe unul din inspectori spunand ca spera sa nu contest procesul verbal ) .Va multumesc pentru rabdare ! Poate a mai trecut cineva prin asa ceva .....

Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 19:04, 28 Iunie 2010
Art. 5. OG 2/2001 - (1) Sanctiunile contraventionale sunt principale si complementare.
3) Sanctiunile contraventionale complementare sunt: b) suspendarea sau anularea, dupa caz, a avizului, acordului sau a autorizatiei de exercitare a unei activitati;
Respectivul proces verbal constata savarsirea unei contraventii prin nerespectarea de catre dumneavoastra a condfitiilor igienico sanitare impuse de legislatia in domenbiu, drept urmare s-a dispus suspendarea activitatii unitatii pana la remedierea lor.
Dumneavoastra avet doua optiuni :
1. atacati procesul verbal daca considerati ca nu corespunde situatiei de fapt ori nu s-a intocmit in conformitate cu legea.
2 remediati deficientele constatate, in termenul pus la dispozitie, iar la expirarea termenului se sesizeaza DSP pt. a constata remedierea lor si a dispune reluarea activitatii unitatii.
:
Astazi au suspendat activitatea la un punct de lucru al firmei unde lucrez. Voi depune contestatie. Cat timp am sa mai functionez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala fleuresdelune fleuresdelune Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate formula plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a conditiilor igienico-sanitare in ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal itm mircea_arj mircea_arj Buna ziua, as avea si eu o problema:in data de 19.06.2014 am primit instiintare sa ne prezentam la ITM pe 22.07.2014, data la care s-au verificat actele de ... (vezi toată discuția)
Doua sanctiuni, pentru aceeasi fapta, de la doua organe de control diferite fleuresdelune fleuresdelune Pentru neefectuarea controlului medical al salariatilor am primit sanctiune de la ITM in 2011 si de la DSP in 2012.Este corect? Care este intervalul legal in ... (vezi toată discuția)