avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Apartamentul meu este in continuu inundat, de vreo 3 luni ca urmare a unei defectiuni la sistemul de alimentare cu apa de la vecini. Apa se infiltreaza in perete astfel incat mucegaiul e in floare, parchetul s-a umflat cam pe 12 m2.
Instalatia lor de apa trece printr-un perete comun. Initial am crezut ca este defecta instalatia de la apartamentul meu, dar 3 instalatori au confirmat, pe rand ca nu de la apartamentul meu vine problema ci de la vecini. Vecinii sunt chiriasi si spun ca ei nu pot interveni si ca proprietarii ar trebui sa rezolve problema. Am luat legatura cu proprietarii, dar, dupa ce mi-au rapsuns o data la telefon( si au promis ca o sa vina si o sa repare instalatia), au inceput sa ma evite. De 2 luni ma chinui asa cu ei. Ii sun si ei imi trimit mesaj ca au probleme si ca o sa vina. Uneori nu raspund decat dupa 2-3 zile, dar tot prin mesaje. Sa-i dau in judecata, ce sa fac? Pe peretele comun mucegaiul e omniprezent si parchetul se umfla pe zi ce trece.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:20, 3 Aprilie 2015
Chemati asiguratorul daca ati incheiat o polita de asigurarea a apartamentului pentru inundatii, avarii...
Daca nu ati incheiat inca asigurarea, faceti-o acum. O asigurare va poate costa 20-30 euro. O faceti astazi si peste o saptamana anunati ca vecinul v-a inundat.... Asiguratorul va constata, va estimeaza paguba, va platestre si-apoi isi recupereaza banii de la vecinul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii apartament RazzPas RazzPas Buna ziua! Rog frumos sa ma clarificati in privinta unui aspect. Detin de 2 ani si jumatate apartament achizitionat prin Prima Casa de la dezvoltator ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)