avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

Buna ziua,
La art. 5, alin. (1) lit.g) din Legea nr. 341 din 12 iulie 2004 (*actualizată*)
a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987**), spune ca persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) - Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite - precum şi la art. 4 alin. (1) beneficiază, pe lângă indemnizaţia calculată conform prevederilor art. 4, şi de următoarele drepturi:
" ......atribuirea, în limita posibilităţilor, în proprietate şi cu clauză de neînstrăinare timp de 10 ani de la data dobândirii, a 10.000 mp de teren în extravilan .... " iar in conditiile in care Primaria/Consiliul Local al comunei in care am domiciliu, nu mai detine suprafete de teren pentru a fi atribuite, drept pentru care mi-a emis si o adresa in acest sens, vin cu intrebarea daca pentru aceasta pot sa cer despagubiri (si daca pot , unde sa ma adresez) , iar daca nu asta e.

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:52, 6 Aprilie 2015
Întrebați la Secretariatul de stat pentru problemele revoluționarilor.pentru o deplină și competentă lămurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de reintregire a salariilor lili olarescu lili olarescu indemnizaţiile pentru eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele ... (vezi toată discuția)
Legea recunostintei olimiha olimiha Banii primiti ca urmare a legii recunostintei vor fi si ei diminuati in urma ultimelor legi date de parlament? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei de revolutionar bibiti bibiti cine poate sa imi raspunda si mie la intrebarea urmatoare esalonarea despre care este vorba la revolutionari in 2012 cind mai exact se dau (vezi toată discuția)