avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Repatriere si Buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Repatriere si Buletin de identitate

Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o sedere de 35 de ani in Germania .Daca e nevoie , pot da mai multe amanunte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:44, 16 Aprilie 2015
Repatrierea este revenirea definitivă în România a cetăţenilor români care au avut domiciliul în străinătate (pe paşaportul românesc apare menţionat domiciliul în ţara în care au locuit).

Procedura de repatriere se realizează în România, la Poliţia teritorial competentă de la viitorul domiciliu.

Documentul esenţial necesar priveşte deţinerea unui spaţiu corespunzător de locuit, restul actelor fiind obţinute pe parcurs (adeverinţă venit etc.).

Gasiti informatiile necesare aici

[ link extern ]

si/sau aici

[ link extern ]
Mai aveti cetăţenie română, sau a fost retrasă atunci?A-ţi avut paşaport de cetăţean român cu domiciliu în străinătate (Germania)?
Cind am plecat din Romania , am plecat cu Pasaport(de plecare definitiva ) de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, si da , cetatenia romana o am (sau asa sper ) deoarece , pina la intrarea Romaniei in EU am intrat cu pasaportul Romanesc in tara , dar dupa acea data , cind am putut sa intru doar cu buletinul german ( am uitat sa mentionez ca am si cetatenia germana )nu am mai folosit Pasaportul romanesc.. Deci de atunci Pasaportul romanesc nu mai este valabil, si nici despre cetatenie nu mai stiu nimica , pentru ca nu m-a interesat..........Va multumesc pentru raspunsuri , si sper sa ma ajute
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
ContSters355359, utilizator
Mai am o intrebare : Cum pot sa aflu daca mai am Cetatenia Romana ???? Multumesc
Pentru clarificarea cetăţeniei române, persoanele interesate trebuie să prezinte funcţionarului ambasadei sau consulatului român:

- cererea pentru clarificarea cetăţeniei române completată şi semnată;
- un act de identitate.
- fotocopia certificatului de naştere, căsătorie sau deces (al ascendenţilor); dacă originalele acestor acte au fost emise de autorităţi străine, ele vor fi traduse şi certificate de consul.

Clarificarea cetăţeniei române este supusă taxelor consulare, care se plătesc de solicitanţi la ambasada sau consulatul competent.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)