avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Proiect pentru casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Proiect pentru casa

buna ziua,
doresc sa achiztionez un teren pt. constructia unei case si am cateva temeri... poate ma puteti ajuta...
terenul este intravilan, intabulat latime 9.2 m si lungime 54m(dreptunghiular)
- fata: acces drum 9,2m
- spate: o alta parcela, fara constructii...
- stanga: o alta parcela, fara constructii
- dreapta: o alta parcela la aceleasi dimensiuni(L:54m, l:9.2m) - are la ~8m de parte din spate o casa cu: L10m si latime ~8 m.


- am citit pe forum plus alte surse si am inteles ca este nevoie sa las 2 m distanta laterala 9.2 - 2 - 2 nu prea mai ramane pentru casa
- daca doresc sa contruiesc mult mai in fata (am 36 de metri lungime pana unde incepe casa vecinului) - nu o sa am aclelasi aliniament cu casa vecinului, si poate si fara ferestre laterale (in caz ca altfel nu se poate) pot construi la 0.6 metri fara acordul vecinului? (vecinul pare foarte de treaba dar pentru singuranta mea mai bine sa ma informez..)
orice sfat este binevenit.
Va multumesc!






Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
unnemultumit, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:00, 7 Aprilie 2015
Dacă veți solicita un certificat de urbanism pentru a construi, în acesta vi se va da răspuns la toate întrebările deoarece acesta este un act de informare prin care, printre altele se stabilesc cerințele urbanistice în funcție de specificul amplasamentului , prevăzute în Regulamentul local de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Restrictie constructie casa cu privire la deschiderea la strada bogdanc13 bogdanc13 Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren in Sectorul 6 care are 8.5 m deschidere la strada si 50 m lungime. vreau sa construiesc o casa cu calcan (pe o ... (vezi toată discuția)
Teren pt o casa p+1 razvan215 razvan215 Doresc sa cumpar un teren, cu o deschidere stradala de 10 metri si lungimea de 40 m (in total 4 ari). Casa pe doresc sa contruiesc are o latime de 8 m si o ... (vezi toată discuția)