avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... restrictie constructie casa cu privire la deschiderea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

restrictie constructie casa cu privire la deschiderea la strada

Buna ziua,

intentionez sa cumpar un teren in Sectorul 6 care are 8.5 m deschidere la strada si 50 m lungime. vreau sa construiesc o casa cu calcan (pe o latura am un vecin care are tot casa cu calcan) si nu stiu daca exista vreo restrictie cu privire la deschiderea minima de la strada

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SEBASTIAN VITTA , Expert judiciar 09:30, 17 Iunie 2012
Potrivit Ghdului privind “aplicarea reglementãrilor de amplasare a construcţiilor faţã de aliniament cu respectarea principiilor de esteticã urbanã”, lãţimea minima la stradã a parcelei va fi dupã cum urmeazã:
- Minim 8 metri, în cazul locuinţelor înşiruite (lipite pe douã calcane laterale);
- Minim 12 metri, în cazul locuinţelor cuplate;
- Minim 12 metri, în cazul locuinţelor izolate;
Raportat la lãţimea strãziii între aliniamente (metri), potrivit standardelor actuale, la sub 9 metri, înãlţimea maximã admisã a clãdirii va fi de 7-10 metri, numãrul niveluri convenţionale (3,0 metri), va fi P+1+M, P+2, iar numãrul de niveluri suplimentare admise, (A) retrase în interiorul unui arc de cerc cu raza de 4,0metri si tangenta la 45° la acesta (B)în planul fatadei la cladirile de colt pe o lungime de maxim 15 metri, apoi retrase (A), vor fi A-1 nivel; B-1 nivel.
Pentru constructiile cuplate la calcanul unei cladiri existente viabile este obligatorie preluarea "conturului" calcanului acesteia în zona vizibila din domeniului public.
Se interzice autorizarea cladirilor care aduc noi calcane în imaginea zonei centrale
Solicitati un certificat de urbanism de la primarie, si discutati cu un arhitect inainte, pentru a nu investi banii fara a putea construi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)