avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 205 rectificativa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 205 rectificativa

buna. Trebui sa fac o declaratie rectificativa 205. Pentru un contribuabil am declarat mai mult la impozitul pe veniturile din salarii. cum o completez? de exemplu am declarat:
- venit brut anual 11985 ded pers 3250 baza calc impoz 6759 impoz salar 1081
si trebuie so corectez cu sumele:
Vbr.11040 dede pers 3000 baza calc impoz 6220 impoz salar 992

Va rog sa ma ajutati si pe mine habar nu am cum sa fac declaratia rectificativa.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 15:17, 7 Aprilie 2015
Rectificarea datelor eronate

In situatia in care contribuabilul constata anumite erori, dupa ce a depus formularul 205, este obligat sa depuna o declaratie rectificativa si sa bifeze cu “X” casuta prevazuta in acest scop.

Atentie! Declaratia rectificativa se intocmeste pe tipuri de venituri si va cuprinde NUMAI pozitiile corectate, declarate eronat in declaratia initiala sau pozitiile care, in mod eronat, nu au fost cuprinse in declaratia initiala, se precizeaza in instructiunile de completare a documentului.

Daca declaratia se corecteaza prin eliminarea unei pozitii declarate eronat in declaratia initiala, atunci contribuabilul trebuie sa urmeaza urmatorii pasi:

in tabelul de la sectiunea IV “Date informative privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit” generat pe tipuri de venit, se vor inscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declaratia initiala, iar la col. 4-7, se va inscrie cifra “0”;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta salariul incasat si adeverinta de venit neveralya neveralya Buna seara, Am o mare rugaminte la dvs si anume : lucrez la o firma din luna mai 2012 si zilele trecute am solicitat o adeverinta cu veniturile pe anul 2012 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala acordata eronat noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat a primit deducere personala dar nu trebuia sa i se acorde, cim nefiind ... (vezi toată discuția)
Rectificativa declaratie 205 danutza2013 danutza2013 Buna ziua. Cred ca am gresit declaratia 205 aferenta anului 2008. In 2008 s-a repartizat suma de 10.000 lei pe dividende, din care asociatii au incasat in ... (vezi toată discuția)