avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum servitute

am cumparat un teren care acces un drum de servitute din strada principala. parcela cumparata este ultima. in spatele parcelei este un canal ( se termina drumul de servitute fara acces in alt drum). intrebarea este daca pot ingradi drumul de servitute doar cat este parcela mea. trebuie obtinute ceva acorduri?
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:38, 8 Aprilie 2015
Drumul de servitute există până la gardul proprietății d-voastră , deci este îngrădit.Dacă vă gândiți la cota la care aveți dreptul , această cotă este ideală în sensul în care așa cum d-voastră puteți folosi respectiva cale care este în dreptul altor proprietăți așa și ceilalți proprietari au dreptul să folosească această cale până la gardul d-voastră.fiind o cale de acces comună(așa ați descris-o).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de acord daca am procent din drumul privat? GeorgeSD GeorgeSD Salutare, Situatia este aceasta: Parcela mea are acces la drumul public pe o latura. In partea dreapta exista un drum privat care merge la o casa din ... (vezi toată discuția)
Despre drum de servitute GigiCiubuc GigiCiubuc Buna ziua, Prin 2007 am cumparat un teren la munte ce include si un drum de servitute ce este pe harta insa nu este marcat, aranjat pe teren; ca sa ajung la ... (vezi toată discuția)