avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scoala de arte (subord. cons. jud.)- stabilire burse ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scoala de arte (subord. cons. jud.)- stabilire burse de ajutor social

Buna ziua,
O scoala de arte din subordinea consiliului judetean realizeaza diferite cursuri contra-cost elevilor. Scoala prin consiliul de administratie doreste, ca aceste cursuri sa fie gratuite pt. elevi cu situatii financiare precare, copii orfani, bolnavi etc.
Bursa de ajutor social poate fi stabilita prin hotarare a consiliului de administratie?
Se ia in considerarea Ordinul 5576/2010?
Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 17 Aprilie 2015
Criteriile specifice de acordare a burselor de performanta, a burselor de merit, a burselor de studiu si a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administratie ale unitătilor de învătământ, în limitele fondurilor repartizate si în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activitătilor scolare.

Prin urmare, Consiliile de Administratie stabilesc criteriile de acordare a burselor sociale.

Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judetean/consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Multumesc, va rog sa imi spuneti care acte normativ prevede primul aliniat al raspunsului Dvs.
Sa pot formula corect si eu adresa... :-)
Art. 82 - L.1/2011 :-)
Ordin nr. 5.576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat
www.isjsibiu.ro/Metodologii/criterii%20acordare%20burse.doc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burse elevi invatamant preuniversitar Florentina Mihaela Florentina Mihaela Buna dimineata! Stie cineva daca Ordinul MECTS nr. 5576/2011 referitor la aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul ... (vezi toată discuția)
Bursa elev putin11 putin11 Buna ziua! care sunt conditiile pentru a beneficia de bursa - de ajutor social elev? care trebuie sa fie venitul net de persoana? care este valoarea ... (vezi toată discuția)
Burse elev clasa a 3 a maxie7778 maxie7778 Un elev de clasa a 3 a care are rezultate bune la scoala ( calificative) si FB la purtare si care face si sport de performanta,obtinand Locul I intr-un ... (vezi toată discuția)