avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Burse elev clasa a 3 a
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Burse elev clasa a 3 a

Un elev de clasa a 3 a care are rezultate bune la scoala ( calificative) si FB la purtare si care face si sport de performanta,obtinand Locul I intr-un concurs national sub egida MCTS si ANST in aprilie 2012 si Locul I ,respectiv Locul II in alt concurs national in 16 septembrie 2012 ( la doua probe de concurs) are dreptul de a obtine bursa de performanta conform legii ? Mentionez ca in afara de diplomele si medaliile obtinute, rezultatele sunt afisate pe site-ul Federatiei Romane de Gimnastica . Este vorba despre un copil care in afara de scoala face zilnic 4 ore de sport de performanta.Multumesc anticipat pentru raspuns ,deoarece de la scoala ni s-a spus ca nu exista decat burse de merit,de studiu si sociale.
Cel mai recent răspuns: maxie7778 , utilizator 12:12, 2 Octombrie 2012
Felicitari , in primul rand, pentru performantele copilului dvs.
Sunt si burse de performanta
Art. 5 din Criteriile generale din 7 octombrie 2011 de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat(ORDIN nr. 5576 din 7 octombrie 2011- M.Of.768/2011 ) :

"Bursele de care pot beneficia elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat, numite în continuare burse, sunt: burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social."

Conditiile acordarii burselor de performata sunt prevazute in art.6.
Intrucat in anul scolar 2011-2012 a obtinut locul I indeplineste conditiile de acordare a bursei de performanta. ( art 6, alin 1, litera a si alin 3)

Ordinul 5576/2011 :
www.avocatnet.ro/content/art...

si aici M.oF.768/2011 :
[ link extern ]
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Am depus cererea si acum asteptam decizia scolii si a primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala de arte (subord. cons. jud.)- stabilire burse de ajutor social hajnyci hajnyci Buna ziua, O scoala de arte din subordinea consiliului judetean realizeaza diferite cursuri contra-cost elevilor. Scoala prin consiliul de administratie ... (vezi toată discuția)
Bursa elev negru daniel negru daniel buna seara am si eu o intrebare la dumneavoastra am un baiat care a luat locul 2 la faza zonala a olimpiadei natinala de pian aici vine nelamurirea, se ... (vezi toată discuția)
Burse elevi invatamant preuniversitar Florentina Mihaela Florentina Mihaela Buna dimineata! Stie cineva daca Ordinul MECTS nr. 5576/2011 referitor la aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul ... (vezi toată discuția)