avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de pensionare in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de pensionare in timpul concediului medical

Buna ziua. Am un salariat caruia i-a venit astazi decizia de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, dar acest salariat mai are un certificat medical pana la 30.04.2015. Eu, ca angajator, cu ce data ii voi inceta cim-ul: cu data de azi (azi mi-a adus la cunostinta) sau astept sa se termine medicalul si ii incetaez cu 01.05.2015?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Viovas , utilizator 12:13, 8 Aprilie 2015
Art 49 alin (5)/Codul muncii
De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează.
(ii putetui inceta CIM)

Conf. art.32/OUG 158/2005, indemnizatia de concediu medical se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
Bruta, utilizator
De la data comunicarii deciziei de pensionare , c.i.m. inceteaza de drept.
In speta, astazi c.i.m. inceteaza.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta barbat ana cornelia ana cornelia Un salariat intr-o unitate de invatamant de stat a implinit varsta de pensionare la limita de varsta la 65 ani fiind internat in spital, operat avand cod 14. ... (vezi toată discuția)
Data incetarii c.i.m. steluta62 steluta62 Buna ziua! Am un salariat care are concediu medical pana pe 31.08.2014. A primit decizia de pensionare de grad III invaliditate cu data de 12.08.2014. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)