avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare limita de varsta barbat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare limita de varsta barbat

Un salariat intr-o unitate de invatamant de stat a implinit varsta de pensionare la limita de varsta la 65 ani fiind internat in spital, operat avand cod 14. Unitatea i-a intocmit dosarul de pensionare la limita de varsta. Este legal de a intrerupe raportul de munca tinand cont ca la data aceea este internat in spital ? Mentionez ca salariatul nu a facut cerere de pensionare.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
ana cornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 25 Martie 2018
Art.49 C.mun.
......
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
......


art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
......


In speta, daca a intervinit o cauza de incetare de drept a c.i.m. in perioada concediului medical, atunci c.i.m. inceteaza.
Deci in conditiile cand salariatul la aceasta data este in spital cu concediu medical se inceteaza cim pentru pensionare la limita de varsta ? Si anume pe 24.03.2018 implineste varsta de 65 ani cu data de 26.03.2018 inceteaza cim se se depune dosarul de pensionare limita de varsta. Este corect ?
Cu data de 24.03.2018 inceteaza c.i.m., dupa care se poate depune dosarul pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetarii c.i.m. steluta62 steluta62 Buna ziua! Am un salariat care are concediu medical pana pe 31.08.2014. A primit decizia de pensionare de grad III invaliditate cu data de 12.08.2014. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)