avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nota de plata restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nota de plata restaurant

Am primit o nota de plata de restaurant in suma de 1100 lei, cuprinde apa, vin, pizza, bere. Care ar fi monografia contabila? Intra la cheltuieli de protocol 623=401?Mentionez ca la nota de plata am si bon fiscal, dar pe acesta nu este trecut codul fiscal al societatii.
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:29, 8 Aprilie 2015
La valoarea asta (depășește echivalentul a 100 de euro), e obligatoriu să aveți factură, nu e suficient bonul fiscal.
Apoi, aveți grijă să atașați facturii un document aprobat de administrator din care să rezulte necesitatea efectuării acestor cheltuieli cu protocolul (masă organizată cu partenerii de afaceri, etc.).

Multumesc
Cu plăcere. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans spre decontare- cheltuieli protocol ADELA ADELA ADELA ADELA Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu opinia dumneavoastra asupra cazului de fata. As vrea sa va prezint situatia in cauza , pentru care v-am atasat si ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez ch de protocol care contine si bauturi alcoolice? nicoletaburuiana nicoletaburuiana buna ziua, Am urmatoarea situatie: directorul a fost in oras cu directorii din celelalte orase si pe langa mancare au consumat si bauturi alcoolice. La final ... (vezi toată discuția)
Ch de protocol lenareg lenareg Cu ce se justifica ch de protocol(bon, factura)?Cum pot trece marfuri dintr-un magazin de vanzare cu amanuntul pe ch de protocol/ ce inregistrari trebuie sa ... (vezi toată discuția)