avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie stivuitorist ISCIR
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie stivuitorist ISCIR

Buna ziua,
Am si eu o problema. Sotul meu este anajat iar firma angajatoare l-a trimis in urma cu cativa ani (in 2011) la un curs de specializare de stivuitorist. A promovat examenul de autorizare iscir, dar nu a primit decat diploma de absolvire curs, fara altceva atasat (nici o autorizatie nimic, desi a dat exacmenul cu iscir). Acum cateva zile s-a ivit o alta ocazie si a avut nevoie de autorizatia iscir. Firma angajatoare a specificat ca nu detine autorizatia sotului meu, pe motiv ca firma care a efectuat cursul de stivuitorist nu a virat banii catre iscir.Si ce este mai ciudat este ca i s-a aratat un mail de la iscir conform caruia toti cei care au sustinut examenul in acea perioada cu sotul meu au autorizatiile la sediul iscir blocate din cauza neefectuarii tranzactiei dintre formator si iscir.
In acest caz ce trebuie facut?
Sotul mai are voie sa se urce pe stivuitor??? mentionez ca in toata aceasta perioada el a lucrat constant pe stivuitor fara sa fie constient de situatia din acte.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 18:38, 8 Aprilie 2015
Autorizatia emisa de catre ISCIR reprezinta documentul oficial care ii da dreptul lucratorului sa presteze activitatea/ meseria de stivuitorist.
Diploma atesta ca a absolvit cursul si ca poate da examen cu comisia numita de ISCIR.
Autorizatiile nu vor fi trimise de catre ISCIR celor care au promovat examenul daca nu se plateste taxa de autorizare de catre angajatorul lucratorului/ firma care a organizat cursul pentru calificare ca electrostivuitorist.
Desfasurarea activitatii de catre lucrator fara a detine autorizatie de stivuitorist valabila este ilegala. Angajatorul stivuitoristului este pasibil de amenda contraventionala din partea ITM pentru ca a permis lucrul cu stivuitorul fara ca lucratorul sa fie autorizat.
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
i) să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică;
-art.39 (4) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 12 alin.(1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d) – f), h) - m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2)
multumesc mult. faceti o munca extraordinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare stivuitor secareanuioan secareanuioan pot conduce un stivuitor daca am carnet cat b si diploma de mecanic utilaje cale terasamente (vezi toată discuția)
Ajutor sau un sfat va rog. Sheamy Sheamy Buna ziua. La firma care lucrez patronul are niste rude pe diferite posturi, persoanele care sunt in depozitul firmei foloseste cand are nevoie de stivuitor. ... (vezi toată discuția)
Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)