avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Legea 143/2000 ETNOBOTANICE
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Legea 143/2000 ETNOBOTANICE

Pe data de 06.10.2009

"Potrivit modificărilor preconizate la Legea 143, comercializarea, vânzarea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinaţii din plante cu efect halucinogen sau euforic va fi interzisă, aceste fapte fiind pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Ciuhodaru a menţionat în cadrul dezbaterilor că fiecare comerciant de astfel de produse va găsi o denumire care va fi schimbată.

"El va spune "astăzi substanţa asta se numeşte VX, mâine se va numi VXX" şi putem să actualizăm în funcţie de sesizări. Nu există o substanţă de bază, pentru că pot fi amestecuri de substanţe , unele dintre ele, absolut normale. Amestecurile de substanţe, în schimb, produc efectele halucinogene. Nu poate fi incriminată una dintre acele substanţe", a menţionat deputatul social-democrat.

Comisia juridică a fost sesizată pentru aviz cu acest proiect de act normativ.



Intrebari:

1. Ce inseamna concret acest lucru ?
2. Au interzis DENUMIREA ? LOGO ? AMBALAJUL ? CE ANUME S-A INTERZIS ???
3. Exista un termen de 60 de zile pentru scoaterea unei liste cu Denumirile respective ale produselor. Este obligatoriu acest termen ? Timp de 60 de zile se vor vinde in continuare?
4. Este precizat faptul ca nu pot interzice substantele implicate pentru ca separat nu dauneaza, ci numai sub forma amestecurilor gasite in aceste"weed-shop-uri".Problema se rezolva foarte simplu vanzand plantele separat.

La prima vedere legea prezinta multe lacune, neclaritati si este scoasa doar pentru a induce in eroare pe cei implicati in domeniu.

Ceea ce vreau de la dvs este un raspuns care sa contina o concluzie: Se vor vinde in continuare la fel ca pana acum? CIne are dreptul sa inchida magazinele?
Exista o masura de siguranta pentru actualii proprietari de astfel de weed shopuri pentru ca sa nu aiba probleme si sa intre in legalitate fara a cadea sub incidenta acestei legi ?

Multumesc - AndreiS. Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
andreescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreescu , utilizator 14:36, 7 Octombrie 2009
Un articol foarte bine documentat si cu numeroase interviuri



paginamedicala.ro/stiri-medicale/ShowNews/Neclarificat_-termenul-etnobotanic-un-etern-cui-al-lui-Pepelea_3969/


youtube.com/watch?v=7tRqklTHA1Q



Link-uri privitoare la aceasta stire:

(copiati linkul in bara de adresa a browserului dvs)


telegrafonline.ro/1254862800/articol/99012/interzicerea_produselor_etnobotanice_avizata_de_senatori.html

realitatea.net/senatorii-juristi-au-dat-raport-favorabil-unui-proiect-de-lege-care-va-interzice-weed-shop-urile_633617.html

mediafax.ro/politic/senatorii-juristi-avizeaza-interzicerea-comercializarii-produselor-cu-efect-halucinogen-sau-euforic-4965408

medicalnet.ro/blog/ciuho/articol/1816

iasicastiga.ro/anchete-analize-si-reportaje/ciuhodaru-inchide-weed-shop-urile-din-iasi

9am.ro/stiri-revista-presei/Social/140627/Senatorii-se-lupta-pentru-interzicerea-produselor-halucinogene-legale.html

ftr.ro/senatorii-vor-interzicerea-drogurilor-legale-29315.php

stiri.rol.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=444020&Itemid=2
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
andreescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a deschide un coffee shop in romania(constanta) claudia536 claudia536 Vreau sa deschid un cofee shop si ma intereseaza ce acte imi trebuiesc si ce conditii pentru a deschide aceasta afacere. Daca sunt legale si se pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Distribuitor produse etnobotanice 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua Am o intrebare scurta si la obiect. Produsele astea etnobatante care se vand deja si in magazine in toata tara, si pe internet, dar de ce nu se pot ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)