avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Persoana fizica independenta ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Persoana fizica independenta ?

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema:
O persoana care cumpara terenuri, construieste locuinte pe acele terenuri si apoi le vinde, cum se numeste :
- persoana fizica independenta ?
- tine contabilitate in partida simpla ?
- ce declaratii depune la ANAF ( in afara de 300 si 394) ? Posibil 200 ?
- tinand cont ca s-a platit impozit de 3% la fiecare vanzare, acesta se scade din impozitul de 16% ?
Sunt cam multe intrebari si va multumesc daca ma puteti ajuta cu raspunsurile.
Nu trebuie sa tineti evidenta contabila, in afara de faptul ca v-ati inregistrat ca platitor de tva si ca depuneti acele declaratii, nu mai depuneti alte declaratii si in afara de acel impozit, nu platiti nimic pentru ca nu sunteti inregistrat la registrul comertului. Ramane sa platiti doar acel impozit de 3%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica care construieste locuinte Ileana567 Ileana567 Buna seara, Am mare nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema : O persoana care cumpara terenuri, construieste locuinte pe acele terenuri si apoi le ... (vezi toată discuția)
Pfa - platitor de tva claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate infiinta un PFA (cod CAEN 4645 - comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie) care sa ... (vezi toată discuția)
Pfa gabi_romanul gabi_romanul Ce legislatie sta la baza infiintarii unui pfa?Ce documente trebuiesc depuse pentru infiintarea unui pfa?Cum si cine poate tine contabilitatea pfa?Se poate ... (vezi toată discuția)