avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana fizica care construieste locuinte
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana fizica care construieste locuinte

Buna seara,
Am mare nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema :
O persoana care cumpara terenuri, construieste locuinte pe acele terenuri si apoi le vinde (TVA 5%)- persoana este inregistrata la ANAF ca platitoare de TVA-, cum se numeste :
- persoana fizica independenta ??
- tine contabilitate in partida simpla ?
- ce declaratii depune la ANAF (in afara de 300 si 394) ? Posibil 200 ?
- impozitul pe profit este 16% sau 10% ?
- tinand cont ca s-a platit 3% impozit la fiecare vanzare, acesta se scade din impozitul de 16%(10%) ?
Sunt cam multe intrebari si va multumesc daca ma puteti ajuta cu raspunsurile.

Alte discuții în legătură

Persoana fizica independenta ? Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: O persoana care cumpara terenuri, construieste locuinte pe acele terenuri si apoi le vinde, ... (vezi toată discuția)
Difenta dintre un pfa si un sprl(societate profesionala cu raspundere limitata) deacroxana deacroxana Dn punct de vedere al declaratiilor si a contabilitatii care este diferenta intre un PFA si un SPRL? (vezi toată discuția)
Am depus declaratia 302 dar era gresita Juliae02 Juliae02 1.Am depus declaratia 302 (privind TVA) iar a doua zi am observat ca uitasem ceva..ca urmare era gresit. In acelasi timp am pus si declaratia 394..ca uramare ... (vezi toată discuția)