avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Legi actualizate pentru avizarea tehnica a rapoartelor ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Legi actualizate pentru avizarea tehnica a rapoartelor de expertiza

Buna ziua

As vrea sa aflu daca Ordinul pentru aprobarea Regulamentului privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie din 11 octombrie 2011 mai este valabil inca, sau au aparut alte legi in domeniu, deoarece vreau sa solicit instantei avizarea tehnica din partea OCPI a unui raport de expertiza .
In NCPC art 336. alin 3 se precizeaza ca "În cazurile anume prevăzute de lege, depunerea raportului se va face numai după obţinerea avizelor tehnice necesare ce se eliberează numai de organismele de specialitate competente."
De aceea vreau sa aflu care sunt cazurile prevazute de lege si care e aceasta conform prevederilor noului cod de procedura civila.
Cel mai recent răspuns: clau1858 , utilizator 16:52, 14 Aprilie 2015
Se respecta prevederile Ordinului comun MJ nr.1882/ 12.09.2011 + ANCPI nr. 1.044.364/ 19.09. 2011
-Art.1 (1) Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI), avizează tehnic, exclusiv cu privire la corectitudinea datelor topografice, expertizele judiciare efectuate de către experții judiciari în specializarea topografie, cadastru și geodezie.
(2) Avizarea tehnică a expertizelor judiciare prevăzute la al.(1), în conformitate cu art.4 lit.l) din Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și
completările ulterioare, se face la solicitarea instanței de judecată care a dispus efectuarea expertizei.
(3) În cazul cererilor prin care se solicită pronunțarea unei hotărâri ce ține loc de act autentic de înstrăinare a unor bunuri imobile, dacă instanța de judecată va dispune efectuarea unei
expertize judiciare, aceasta va fi avizată în conformitate cu art. 3 2 alin. (3) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificările și completările ulterioare.
Dupa cum se observa, avizarea se face daca instanta de judecata care a dispus expertiza solicita avizarea tehnica a expertizei judiciare.
Buna ziua

Multumesc mult pentru raspunsul acordat. O zi buna tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mostenire laurentiu_stefan91 laurentiu_stefan91 buna seara daca se dezbate o mostenire trebuie facut cadastrul inainte sau dupa pronuntare iar dupa pronuntare mai trebuie mers la tribunal pentru vreo ... (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
Regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTITIEI Ordin nr. 1882/C din 12 septembrie 2011 AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA Ordin nr. 1.044.364 din 19 septembrie 2011 ... (vezi toată discuția)