avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Plata 2 ani facultate facuti la buget
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Plata 2 ani facultate facuti la buget

Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Prietenul meu a fost admis la o facultate, loc la buget in 2009 unde a stat pana in 2011, acest al doilea an de facultate fara sa frecventeze si fara sa se prezinte la examene (nu stiu sigur daca ulterior a fost exmatriculat) deoarece se pregatea pentru Academia de Politie. In 2011 este admis la Academia de Politie (fara a i se specifica ceva de conditiile urmarii unui alt ciclu universitar la buget etc) iar prin anul 3 apar zvonuri cum ca ar trebui sa plateasca facultatilor acei ani la buget. Dupa ceva timp, cand promotia a fost incadrata, la sediul unitatii la care isi desfasoara activitatea a primit o instiintare de la vechea facultate ca este obligat sa plateasca acei 2 ani la buget, in termen de 60 de zile..Vreau sa va intreb daca exista vreo modalitate de atac asupra acestei decizii intrucat nu a ajuns pana in momentul sustinerii licentei si mai e posibil din cauza nesustinerii examenelor din anul 2 sa fi fost exmatriculat. In cazul in care va fi nevoit sa plateasca acesti 2 ani vechii facultati, se va plati pretul taxei de scolarizare din 2011 (2200 lei cred la acea vreme) sau din anul 2015? (acum cred ca anul de studiu e 2800 de lei).
Multumesc anticipat de ajutor. O zi frumoasa.

Alte discuții în legătură

Ingradirea unui drept potyzzor00 potyzzor00 Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu ... (vezi toată discuția)
Taxa de scolarizare academia de politie anthynidiany anthynidiany Legea invatamantului precizeaza ca un student poate beneficia de finantare de la buget doar pentru un singur program de licenta, iar eu inainte de a fi student ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare facultate Dumi13 Dumi13 Ma puteți ajuta cu o informație, va rog? Este vorba despre un student care a absolvit 3 ani de facultate, promovând toate examenele in cei trei ani, fara ... (vezi toată discuția)