avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... C E D O
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

C E D O

In situatia in care sunt nemultumita de decizia Curtii de Apel in cazul unui litigiu de munca, exista vreo sansa ca o eventuala cerere a mea adresata CEDO sa fie declarata macar admisibila?Precizez ca nu este vorba de o nemultumire legata de modul in care s-a derulat procesul ci doar de faptul ca nu sunt de acord cu decizia judecatorilor.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
gabriela8, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriela8 , utilizator 16:08, 15 Aprilie 2015
Nu cred ca aveti sanse dupa ce ziceti.
CEDO NU judeca solutia pronuntata de catre instantele nationale ci doar verifica daca nu a fost respectat vreunul din drepturile prevazute in conventie.
CEDO poate cerceta numai cereri referitoare la incalcarea unuia sau mai multor drepturi enumerate in Conventie si Protocoale la Conventie.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului nu este o instanta de apel impotriva instantelor nationale si nu poate anula sau modifica deciziile lor.
gabriela8 a scris:

ci doar de faptul ca nu sunt de acord cu decizia judecatorilor.


Stimată doamnă,

Aș putea spune despre împrejurarea dacă sunteți de acord sau nu cu o hotărâre judecătorească, că nu reprezintă nici măcar motiv de atac în dreptul intern, nemaivorbind de CEDO.

Curea Europeană are drept competență materială aserțiunile de încălcare a drepturilor și libertăților prevăzute de Convenția Europeană, nimic mai mult, însă.

Tocmai de aceea, ca statistică, majoritatea aplicațiilor respinse ca inadmisibile în principiu o reprezintă cele de tipul ,,fourth instance cases,, care se întâlnesc atunci când justițiabilul confundă Instanța din Strasbourg cu o instanță de recurs la nivel european. Or, CEDO nu este o astfel de instanță.

Prin urmare, aceasta este și rațiunea pentru care, dacă nu există încălcarea drepturilor sau libertăților protejate de Convenție, nu există un caz admisibil.

Cu stimă.
Unul din aspectele invocate in instanta impotriva fostului angajator a fost si cel referitor la aplicarea unor prevederi din Statutul functionarilor publici. O intrebare in acest sens am si postat aici www.avocatnet.ro/content/for... .

Sa inteleg ca indiferent de decizia judecatorilor de la Curtea de Apel, chiar daca si aceasta nu este corecta (prevederile in cauza fiind foarte clar prezentate in Legea 188/1999), eu nu mai am absolut nici o solutie pentru a indrepta situatia?

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
gabriela8, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce cai de atac am impotriva unei decizii pronuntate de curtea de apel? catalinoctavian catalinoctavian Buna seara , Am o decizie nefavorabila, irevocabila de la cutea de apel. In acest caz ce cai de atac mai am? (vezi toată discuția)
Etapele unui proces? ContSters208719 ContSters208719 Care e etapa urmatoare de atac dupa ce am trecut de Curtea de apel si mi s-a dat o sentinta irevocabila? Mai departe ce pot face ca nu sunt multumita de ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo calomfreya calomfreya As dori sa fac o plangere CEDO. Unde gasesc formularul, adresa si pasii care trebuie urmati. Va multumesc (vezi toată discuția)