avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti Sunt trista...
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

Sunt trista...

Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca vreau sa ma las de domeniul asta juridic. Sunt trista ca tot ceea ce conteaza in ziua de azi sunt pilele. Sunt trista ca daca nu ai bani, nu se uita nimeni la tine. Sunt trista ca nu se mai pune accent pe adevarata valoare a omului. Sunt trista...
Poate se gaseste cineva dintre voi, utilizatorii acestui forum, sa ma mai incurajeze si pe mine, ca sunt cu moralul la pamant! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dacia veche , utilizator 09:32, 30 Noiembrie 2009
dupa examenul de licenta n u vei mai gandi asa..iti garantez. te ve i simti motivata si vei face tot posibilul sa te perfectionezi , sa studiezi mai mult si sa profesezi, iti ve i alege o profesiune juridica potrivita pt. tine sau..dupa posibilitati. Mult succes.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
ContSters42058, utilizator
Multumesc pentru incurajare, dar la ce ma mai pot gandi daca mi s-a spus azi ca as avea 1000 RON ca avocat stagiar? Oare merita sa ma mai gandesc la cariera in avocatura? Cine stie ce vremuri vin? Sunt mii de avocati in Bucuresti. Nu am nici bani sa imi deschid cabinet. D-asta sunt asa dezamagita. De mica visez la o cariera. Mi-as fi dorit notar, dar asta chiar este un vis spulberat (unii stiu de ce). Ce as mai putea sa fac?
Pai cabinet nu iti poti deschide daca esti stagiara. Numai dupa ce dai definitivatul.
Iar ca bani... orice inceput este greu. Nu te primeste nimeni cu bratele deschise si bani multi daca n-ai experienta.
Avocatura nu este asa cum credeti dvs.
Daca va place avocatura atunci ar trebui pentru inceput sa nu va ganditi ca veti castiga 1000 ron pe luna ca avocat stagiar...iar daca doriti sa castigati de exemplu o vila in primii ani de avocatura, atunci aveti dreptate sa renuntati la aceasta profesie si sa fiti trista...
Drumul spre o cariera de succes in acest domeniu nu este presarat cu petale de trandafiri , nu se realizeaza "imediat ce bati din palme" si daca profesional sunteti foarte bine pregatita nu aveti nevoie de pile ca sa obtineti ceea ce va doriti ci trebuie sa aveti incredere in fortele proprii, sa fiti consecventa in ceea ce doriti sa obtineti, sa munciti poate putin mai mult iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Daca acest vis este spulberat, probabil un alt vis este in "asteptare".Nu tot ceea ce ne dorim este si ceea ce ne trebuie sau avem nevoie...:)
De acord cu sfaturile colegilor, as mai adauga faptul ca in aceasta profesiune ar mai fi nevoie si de pasiune , adica , daca intr-adevar iti doresti cu ardoare, in primii ani vei fi capabila sa traiesti si cu mai putini bani , vei mai strange cureaua , pana vei reusi sa iti faci un nume, o cariera...daca insa doar bani sunt cei care te-au determinat sa te inscrii la drept...e gresit.

Alte discuții în legătură

Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi doresc ca in viitor sa devin avocat si am niste intrebari pe care vreau sa le adresez persoanelor ce lucreaza deja in domeniu si au experienta... Brati47 Brati47 Deocamdata sunt doar un elev de liceu, in clasa a 10-a si in viitor ma gandeam sa dau la Drept sau la Limbi Straine. Vreau foarte mult sa dau la Drept si la ... (vezi toată discuția)
Sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept stef23 stef23 probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ... (vezi toată discuția)