avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Incepator.
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Incepator.

Salutare !
Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea.

Am nevoie de cateva sfaturi fiind incepator , sunt la liceu , anul care vine ma voi indrepta catre o facultate de drept insa nu stiu inca foarte multe lucruri.

Ce ar trebuii sa urmez ca sa devin avocat peste multi ani frumosi ?
Acum vin cateva intrebari :

1. Dreptul se face 4 ani , + 2 ani stagiatura in care un avocat cu experienta de minim 6 ani ma va pregatii ?
2. In timpul stagiaturi eu pot deja incepe sa muncesc ca avocat ? sau dupa ce atarn 2 ani ? :D

Daca gresesc pe undeva va rog sa ma corectati !

Ce facultati de drept recomandati ? (Bucuresti)
Bogdanele, de vrei tu sa te faci avocat ???
De unde ti se trage pasiunea asta de mic ???
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
bossman, utilizator
In opinia mea cred ca notele bune pot sa le iau , nu este imposibil , ba chiar va fii foarte posibil la mine , sunt genul de om care invata rapid si tine minte mult timp.

@bossman , de tras nu se trage de nicaieri , nu are de unde , pur si simplu , din sange !

Consider ca avocatura este cea mai buna meserie pentru mine , cunoscandu-ma cel mai bine , si cred ca voi fii un avocat foarte bun ( e bine sa fii optimist )

De ce vreau sa ma fac avocat ? pai aici sunt o gramada de motive , pasiune , resurse financiare mai bune zic eu ( stiu ca sunt avocati care stau cu grija ca nu au bani sa isi achite ratele , dar fie ) , in mare parte pasiune !
Salut Bogdan,
Dupa parerea mea ai o atitudine foarte buna =D>
Cand eram in clasa a 11-a si m-am hotarat ca vreau sa dau la drept, profa de istorie m-a intrebat "da' ce, parintii tai au masini si case de dat ca sa te ia cineva dupa el?!?" N-aveau, dar pe de alta parte nici nu a fost nevoie. Si eu consideram ca am avocatura in sange si ca prin urmare nu are cum sa iasa rau - si nici azi nu consider ca m-am inselat sau ca am procedat gresit. Am facut practica din anul 3 intr-o societate de avocati pentru ca am fost aleasa eu de catre profesor, nu invers, iar cu cateva luni inainte de licenta eram deja intrebata daca vreau sa raman. Asta era doar o mica introducere ca sa vezi de ce spun ca faci bine ;)

Nu stiu care facultate e mai buna, mai ales ca universitatea Bucuresti are cam aceiasi profesori ca cele particulare. Nici conceptia ca cei de la particular sunt mai prost pregatiti nu mai tine asa mult in ziua de azi, cine stie cum va fi pana termini tu facultatea? :) In orice caz, orice facultate ai alege, gandeste-te ca nu ajunge niciodata ceea ce ti se spune la curs. Ca trebuie sa intelegi, nu sa memorezi, si prin urmare ca ar fi indicat sa citesti chiar din alte carti decat cursurile (eventual reviste juridice, internet, orice e relevant) si chiar sa pui intrebari la seminar daca ai neclaritati.

Alta chestie importanta dupa parerea mea sunt activitatile extra-curiculare. Concursuri, burse in strainatate, cam orice - te vor ajuta foarte mult din doua puncte de vedere: ai ocazia sa vezi lucrurile din alta perspectiva, sa discuti cu oameni peste care n-ai da in mod normal, sa incerci alte sisteme de invatamant si, in al doilea rand, iti vor deschide perspective noi, pentru ca e clar ca dau bine pe CV.

Dupa ce te familiarizezi cu terminologia in romana, incearca sa citesti chestii juridice in engleza. Te asigur ca va fi greu la inceput, dar este esential, vei folosi engleza mai mult decat crezi, mai ales daca vei face consultanta (ce e asta e oarecum alta discutie).

Cam la asta ma gandesc acum, mult succes!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Nu e musai sa urmezi facultatea de drept din Bucuresti !
PBogdan a scris:


1. Dreptul se face 4 ani , + 2 ani stagiatura in care un avocat cu experienta de minim 6 ani ma va pregatii ?
2. In timpul stagiaturi eu pot deja incepe sa muncesc ca avocat ? sau dupa ce atarn 2 ani ? :D

Ce facultati de drept recomandati ? (Bucuresti)




1. Durata studiilor in cadrul unei Facultati de Drept este de 4 ani (240 de credite, 60 de credite pe fiecare an de studiu ) . De preferinta ar fi sa urmezi cursurile de zi ale unei Universitati de Stat, insa , la fel de bine te poti inscrie si la o Universitate particulara, la urma urmei "Dreptul" inseamna foarte mult studiu individual, zeci de carti si de tratate citite.
Dupa sustinerea si promovarea examenului de licenta, si sustinerea si promovarea examenului de primire in profesie ( aka Admitere in Barou ) te vei bucura de titulatura de "avocat stagiar".
Conform articolului 18 din Legea 51/1995 ( pe care , pentru o mai buna lamurire in ceea ce priveste profesia de avocat , o poti frunzarii) : " Activitatea unui avocat stagiar poate fi indrumata numai de avocati definitivi cu o vechime de cel putin 6 ani in aceasta calitate si care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita" .
Daca doresti sa te perfectionezi poti urma mai multe Masterate, apoi doctoratul si tot asa.
De asemenea, poti urma cursurile INPPA-ului.Mai multe informatii despre INPPA , poti gasii accesand linkul urmator: [ link extern ] /


2. Stagiatura consta in munca ta de avocat stagiar coordonata fireste de avocatul indrumator. Avocatul indrumator te va pune sa-l reprezinti in diverse cazuri,pentru a te familiariza cu profesia. De asemenea pe langa spetele pe care ti le incredinteaza coordonatorul tau vei beneficia de cazurile din oficiu, care se atribuie aleatoriu catre toti avocatii stagiari. In plus, poti avea cazurile si clientii tai, peste care coordonatorul nu se baga, insa, pentru a avea clientii tai inca de la inceputul stagiaturii trebuie sa te faci remarcat ori in Oficii,ori in cazurile incredintate de catre coordonator.
Curaj, nu e nenea ala cu coarne chiar atat de negru, trebuie doar sa-ti doresti cu adevarat sa fi acolo sus, printre cei buni! Nimic nu este imposibil, si daca este il faci tu sa devina posibil prin multa munca, ambitie si perseverenta!
Iti doresc succes!

Alte discuții în legătură

Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)