avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Buna ziua! Imi doresc ca in viitor sa devin avocat si ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Buna ziua! Imi doresc ca in viitor sa devin avocat si am niste intrebari pe care vreau sa le adresez persoanelor ce lucreaza deja in domeniu si au experienta...

Deocamdata sunt doar un elev de liceu, in clasa a 10-a si in viitor ma gandeam sa dau la Drept sau la Limbi Straine. Vreau foarte mult sa dau la Drept si la fel de mult ma atrage si meseria de avocat. Din pacate atat unul dintre parinti cat si cunostiinte si prieteni ma descurajeaza spunandu-mi ca nu are rost, ca imi pierd multi ani incercand sa ajung acolo unde vreau si tot nu voi reusi, ca la Drept si la Barou totul este ca o mafie si ca nu ai sanse sa reusesti fara sa ai pile si bani de spaga in permanenta.
Imi doresc sa fac acest lucru deoarece ma atrage foarte mult aceasta cariera si stiu ca voi reusi. Astept parerea unor persoane ce lucreaza deja in domeniu si eventual si niste sfaturi din partea acestora. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Brati47 , utilizator 17:38, 28 Decembrie 2016
Buna ziua,

Sfatul meu ar fi sa inveti foarte foarte mult si bine. Nimeni nu iti va pune astfel de piedici (cu bani dati sau mai stiu eu ce) daca vei dovedi ca ai cunostinte foarte solide in domeniu.

Daca iti doresti suficient de mult si depui suficient efort, mai mult ca sigur vei reusi.
Va multumesc.
Salut! Am citit povestea ta! Ma bucur ca nu sunt singurul preocupat ,in adolescenta ,de propriul viitor ! E frumos sa visezi si chiar foarte mult ,dar mai important decat a pierde timpul facand numai asta,ar fi bine sa si faci ceva pt ceea ce iti doresti. Pentru inceput , iti recomand sa inveti f bine la lb romana,nu pentru ca ai fi facut vreo greseala ,dar pana la examenul de admitere,mai ai sa dai bacul , care e de asemenea ,foarte important!
Eu iti urez succes si sa speram ca nu te vei razgandi !
Vezi ce iti place cel mai mult sa faci si apoi dai unde crezi ca ti se potriveste mai mult.

In avocatura daca intri pt a castiga multi bani sa stii ca in primul rand e vorba de multa munca, mult stres, multa alergatura si apoi in cativa ani buni va putea fi vorba si despre bani multi....dar nu de la inceput. Si examenele se iau pe bune, cu invatat si nu neaparat cu pile. Eu n am avut si s-a putut daca inveti. Ceea ce stii nu ti poate lua nimeni.
Vreau sa fac totul pentru pasiune, nu pentru bani. Nu ma intereseaza asta, desi cunosc persoane care facand ceea ce le-a placut, si-au creat o situatie financiara decenta. Nu ma intereseaza aceasta cariera pentru a ma imbogati. Vreau sa fac ceea ce imi place. Si, cine stie, poate va aparea si alta profesie care sa ma atraga la momentul potrivit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)