avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Spectacolele cu bilet sunt activitati economice pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Spectacolele cu bilet sunt activitati economice pentru ong-uri?

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,sa imi spuneti cum sa procedez. Numele meu este Niculae Voicu. Dar in primul rand va multumesc ca va rupeti din timpul dumneavoastra pretios sa cititi aceasta scrisoare.Sun presedintele asociatiei Home of Strings.Obiectul activitatii noastre este muzica de opera.Si acum:
Conform art. 15 alin. (2) din Codul fiscal, organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru:
veniturile pentru care se datorează impozit pe spectacole:Exemplu:
Eu dau un spectacol de opera La serva padrona de Pergolesi la sala Dalles din Bucuresti , cu bilet.E activitate economica si platesc impozit. 16 la suta.?Mai trebuie sa mai platesc impozit si altor entitati?
Iar a doua mea nelamurire este:
Vreau sa fac un evenimet .strangere de donatii din obiecte scoase la vanzare, adica magneti hand made, cani etc. Banii stransi se vor folosi pentru urmatoarele spectacole.Inchiriere sala, lumini avem foarte mare nevoie. Trebuie sa facem rost de un pian ca sa putem merge in locuri unde nu exista pian. Va multumesc pentru raspuns. Cu tot respectul Niculae Voicu.

Alte discuții în legătură

Spectacolul cu bilet e activitate economica pt ong? cristivoicu cristivoicu Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,sa imi spuneti cum sa procedez. Numele meu este Niculae Voicu. Dar in primul rand va multumesc ca va rupeti din timpul ... (vezi toată discuția)
Venituri impozabile cultura cultura O asociatie de dezv. intercomunitara a fost infiintata cu scopul pt promovarea si dezv.potentialului, actiunilor  culturale intr-o zona, si exploatarea, ... (vezi toată discuția)
Impozit ong? lenareg lenareg Un ONG care are urmatoarele venituri si cheltuieli datoreaza impozit? Exemplu - vetituri din subventii Apia =2.000lei -vetinuri din ... (vezi toată discuția)