avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Spectacolul cu bilet e activitate economica pt ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Spectacolul cu bilet e activitate economica pt ONG?



Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,sa imi spuneti cum sa procedez. Numele meu este Niculae Voicu. Dar in primul rand va multumesc ca va rupeti din timpul dumneavoastra pretios sa cititi aceasta scrisoare.Sun presedintele asociatiei Home of Strings.Obiectul activitatii noastre este muzica de opera.Si acum:
Conform art. 15 alin. (2) din Codul fiscal, organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru:
veniturile pentru care se datorează impozit pe spectacole:Exemplu:
Eu dau un spectacol de opera La serva padrona de Pergolesi la sala Dalles din Bucuresti , cu bilet.E activitate economica si platesc impozit. 16 la suta.?Mai trebuie sa mai platesc impozit si altor entitati?
Iar a doua mea nelamurire este:
Vreau sa fac un evenimet .strangere de donatii din obiecte scoase la vanzare, adica magneti hand made, cani etc. Banii stransi se vor folosi pentru urmatoarele spectacole.Inchiriere sala, lumini avem foarte mare nevoie. Trebuie sa facem rost de un pian ca sa putem merge in locuri unde nu exista pian. Va multumesc pentru raspuns. Cu tot respectul Niculae Voicu.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:44, 20 Aprilie 2015
1. Da. Daca vindeti bilete de intrare datorati impozit pentru activitate economica. DAR beneficiati de scutire de impozit sub limita de 15.000 euro (vezi Cod Fiscal). Slte entitati nu mai percep impozit.
2. Pentru sumele stranse prin donatii pentru activitatea principala nu datorati nici un fel de impozit.
1. Un spectacol cu bilete de intrare este in principiu activitate economica si deci in principiu veniturile obtinute sunt impozabile. Daca prin natura activitatii respective ea este supusa impozitului pe spectacole nu impozitului pe profit, nu se pune problema de impozitare pe profit dar nici de beneficiere de scutierea specifica de impozit pe profit daca nu se deplaseste dublul plafon prevazut de lege ( 15.000 EUR dar nu mai mult de 10% din nivelul veniturilor de tip nonprofit). De vazut daca sunt facilitati pt ONG la impozitul pe spectacole ( nu am timp acum sa verific, scuze)
2. Cum va deruge acea activitate de fundraising? Lumea le doneaza asociatiei si aceasta le vinde? Sau ea le produce? Sau lumea le vinde in cadrul unui eveniment in care e implicata asociatia si banii obtinuti sunt donati asociatiei? Ca nu inteleg...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spectacolele cu bilet sunt activitati economice pentru ong-uri? cristivoicu cristivoicu Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,sa imi spuneti cum sa procedez. Numele meu este Niculae Voicu. Dar in primul rand va multumesc ca va rupeti din timpul ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii la o asociatie Mariko Mariko Buna ziua tuturor!Poate ma puteti lamuri: In cazul unei asociatii culturale: da spectacole contracost la diferite festivitati unde sunt invitati. Exista ... (vezi toată discuția)
Chiria incasata pe un spatiu de catre un ong se impoziteaza? clony clony Buna ziua! Daca un ONG are venituri compuse din donatii/sponsorizari si o mica parte din chiria unui spatiu proprietate, este dator acest ONG sa plateasca ... (vezi toată discuția)