avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil la suspendarea activitatii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil la suspendarea activitatii firmei

Buna ziua.
Am citit pe forum mai multe subiecte , dar fiecare situatie este diferita.
1. Nelamurirea mea este in situatia in care sotia mea lucreaza la o firma de 30 de luni si acum are o luna si jumatate de sarcina , iar firma la care lucreaza a anuntat-o verbal ca urmeaza sa inchida magazinele / firma , cum sa procedam pentru a beneficia de drepturile inainte si dupa nastere daca se inchide acea firma inainte sa se nasca copilul.
2 .Care sunt pasi de urmat ?
3. Ce acte sunt necesare ?
Multumesc.

PS: Precizez ca eu lucrez si doresc ca ea sa intre in concediu.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Teracsro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 2 Iulie 2015
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de modul cum inceteaza raportul de munca.
Buna seara.
Multumesc tuturor pentru interesul acordat.
Situatia sotiei mele sa inrautatit si este nevoita sa stea in concediu medical pana pe 16.06.2015 , cand are loc urmatorul control la doctor ( pana pe 16.06.2015 face 60 zile de C.M.) .
Firma sa schimbat la locul de munca si sotia mea a ramas legal singura angajata pe acea firma ( nu se poate intoarce la munca la magazin deoarece magazinul figureaza pe firma noua) .
Azi au sunat-o cu propunera de a o baga in somaj , lucru cu care nu este de acord din motive financiare.
Totusi vrem sa venim cu o varianta care sa ajute si angajatorul sa scape de aceasta situatie si sa o poata transfera pe firma noua si pe sotia mea, pentru a putea inchide firma veche.

1. Daca la urmatorul control medical , se prelungeste C.M. , sotia le poate propune angajatorilor sa intre in concediu de odihna (ea mai avand 10 zile) , timp in care angajatorul sa pregateasca actele de demisie / angajare , ca la sfarsitul C.O. sa le semneze si sa intre in medical pe firma noua ?
2. O pot obliga sa intre in somaj , ea fiind insarcinata ?

1. Daca sotia dvs este de acord, atunci va putea propune angajatorului o astfel de varianta.

2. Nu o pot obliga sa intre in somaj , intrucat este dreptul persoanei concediate de a beneficia de acesta.
Angajatorul, intr-adevar, are posibilitatea de a inceta raportul de munca astfel incat fostul salariat sa poata beneficia de somaj.
Deci angajatorul o poate obliga sa intre in somaj daca angajatei i se prelungeste concediul medical ?
Astazi au sunat-o si iau comunicat verbal ca nu-i mai accepta prelungirea de concediu medical si o baga in somaj .
E legal , ce putem face.
Multumesc.
1. Pe timpul cat beneficiaza de concediu medical nu poate fi concediata.

2. - Angajatorul nu oate dispune el daca accepta sau nu prelingirea concediului medical.
- Prelungirea o face numai medicul, daca este necesara.

3. Cum v-am mai spus si anterior ar fi bine sa intre la somaj si apoi va beneficia in continuare de concedii medicale si apoi de CCC.

Alte discuții în legătură

Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)
Inchiderea societatii, somaj, concediu pre si post natal MariaRatiu MariaRatiu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi. In prezent lucrez la o firma de aproximativ 11 luni. Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-natal si post-natal ! mariolariu2 mariolariu2 Buna ! Am revenit cu alte intrebari pt. a ma lamuri in final. Am tot intrebat in stanga si-n dreapta si tot nu stiu ce ar fi mai bine sa fac, poate ma ... (vezi toată discuția)