avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj mostenire

am 66 ani si am trait in concubinaj 30 ani cu un domn care in 2008 a decedat ,in urma concubinajului a rezultat un copil care acum este major,defunctul nu a lasat nici un act de mostenire la nimeni,ce drepturi am eu.Eu nu am lucrat niciodata dar pot dovedi cu martori ca am muncit in gospodarie si am adus bunuri materiale
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:18, 25 Iunie 2009
Concubinii, spre deosebire de soti, nu au vocatie reciproca la mostenirea celuilat. Este vorba de mostenirea legala, deoarece nimic nu ii impiedica sa lase un testament prin care sa-l instituie mostenitor pe partenerul sau.
In legatura cu situatia copiilor nascuti in afara casatoriei, acestia se bucura de acelasi regim de ocrotire ca si orice copil din casatorie, legea prevede asimilarea copilului din afara căsătoriei cu cel din căsătorie .
Mai pe romaneste nu o sa primiti nimic. Nu-l veti mosteni pe fostul concubin.
Numai copilul il mosteneste pentru ca este copilul lui.
Concubinii nu au vocatie succesorala .Copilul recunoscut , insa , are drept de mostenire.
din pacate nu aveti vocatie succesorala .
singurul care va mosteni este copilul dvs ., daca acesta a fost recunoscut de catre tatal sau .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alexandra88 alexandra88 traiesc cu cineva in concubinaj de 10 ani,vreau sa stiu dc legal am dreptul la bunuri dupa moartea lui? (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului ni_co68 ni_co68 am o prietena care a stat in concubinaj cinci ani si jumatate cu un barbat care de curand s-a imbolnavit si a decedat. intrebarea mea este daca ea are vreun ... (vezi toată discuția)