avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in specialitate

Buna ziua,
Am intampinat o problema cu ocazia depunerii dosarului pentru ocuparea unui post de consilier juridic la un spital din Iasi.Conditia privind vechimea era specificata ca fiind minim 6 ani si sase luni, desi stiu ca pentru personalul contractual nu se pot impune astfel de conditii.
Precizez ca in perioada 2005-2008 contractul de munca mi-a fost suspendat pe eprioada concediului de crestere-ingrijire copil.Pana in 2011 odata cu aparitia OUG nr.124/2011 aceasta perioada nu era considerata vechime in specialitate, dar odata cu intrarea in vigoare a odronantei, legiuitorul a stabilit ca poate fi asimilata vechimii in specialitate.
Sub efectul principiului retroactivitatii, as intreba daca articolul salvator se poate aplica si pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a OUG nr.124/2011.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 15 Aprilie 2015
Conform art.15 alin.2 din Constitutie, legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

OUG 124/2011 prevede clar ca se aplica de la 01.01.2012.
Sunt de acord.Insa imi este cunoscuta prevederea Decretului nr.546/1972 (neabrogat) care face referire la vechimea in munca juridica.In aceste caz, opinez ca se poate vorbi despre o alta varianta a vechimii in specialitate.
Decretul nr.546/1972 nu are nico legatura cu perioada de CCC.
Decretul face referire efectiva la profesia juridica.Or, pe perioada concediului nu stiu sa fi exercitat alta functie.As aprecia un raspuns laobiect.Multumesc.
Vi s-a dat deja un raspuns la obiect.

Pe durata CCC nu ati exercitat nicio profesie, intrucat c.i.m. a fost suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate auraluncean auraluncean va rog sa imi spuneti daca perioada concediului de crestere si ingrijire copil se considera vechime in specialitate? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului=vechime in specialitate? Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Exista vreun act normativ care sa reglementeze faptul ca , concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani este considerata si vechime in ... (vezi toată discuția)