am o mare problema.din cauza crizei financiare si fiind fara nici o alternativa, am acceptat sa lucrez in luna ianuarie intr o agentie imobiliara fara carte de munca, sau contract. Am acceptat pt ca persoana care m a "angajat" imi tot promitea ca de luna "viitoare" imi va face si carte de munca. Tot datorita crizei, nu se faceau nici tranzactii. Am ajuns pana la urma la o intelegere: in momentul in care voi face o tranzactie, vom face un contract de colaborare. Am facut o tranzactie de vanzare-cumparare, dar imediat dupa am plecat din agentie pt ca dna respectiva ma jignea incontinuu si se purta de-a dreptul mizerabil. de atunci nu imi mai raspunde la telefon, ma evita, si nu mai vrea sa mi dea partea mea de comision. Sanse sa imi recuperez banii cred ca nu sunt, dar as vrea sa fac oricum o plangere sau ceva, oriunde, pt ca mai sunt alte 3 pers care lucreaza acolo fara carte de munca sau contract de orice fel. Se sta cu usa inchisa, ca nu cumva sa fie controale. Daca stie cineva cum si ce sa fac, il rog din suflet ssa imi spuna. Stiu ca nu imi pot recupera banii, dar nci nu vreau sa stau cu mainile in san, pentru ca am muncit foarte mult pentru banii aia.
va multumesc anticipat
Nu veti reusi sa schimbati mentalitatile oamenilor. Daca stiti sigur ca trebuie sa primiti o suma de bani pe care nu ati primit-o dar o meritati, va puteti castiga drepturile la ITM, depanand plangere ca v-au fost incalcate drepturile. Este greu de crezut, dar sa stiti ca este o practica des intalnita la majoritatea patronilor sa nu plateasca salariile, sau sa tina oamenii la lucru fara forme legale.
Ar fi fost util, asat ca sfat pe viitor sau pentru colegii ramasi acolo, ca inainte de a perfecta tranzactia respectiva sa fi insistat pentru incheirea cel putin a contractului ed colaborare. Pe baza lui aveati cum sa va cereti drepturile, in instanta.
Pentru munca la negru faceti o sesizare la ITM, vor face cu siguranta un control si cu soguranta vor gasi ceva de amendat acolo. Un formular de sesizare este postat in dreapta paginii acesteia la casuta Documente utile.
Cartea de munca
sterea
Buna ziua!
In mai 2009 m-am angajat la firma producatoare de usi si fereste pvc si lemn.La interviu mi s-a spus ca voi veni 1 luna de proba sa vad daca imi ... (vezi toată discuția)