avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor la durata normala a timpului de munca cand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor la durata normala a timpului de munca cand poate fi aceasta modificata si cum?

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: Angajatorul comunica faptul ca programul de lucru la o masina de interventie va fi de 7ore/zi intre orele 15-20 si in ziua de sambata programul de lucru va fi de 7 ore/zi in intervalul 7-14.
Intrebare: Este legal acest program avand in vedere faptul ca art.122 din C. muncii prevede ca programul de munca este de 8 ore pe zi, de luni pana sambata? Este posibila o alta repartizare a timpului de munca si daca da ce conditii trebuie respecatate ptr. a fi in legalitate? Este obligatoriu ca zilele de repaus sa fie consecutive?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:10, 16 Aprilie 2015
1. Un astfel de program este posibil numai daca vorbim despre un program de munca inegal.

art.116 (2) C.mun. : Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

in acest caz, in c.i.m. se va mentiona : durata timpului de munca 8 ore/zi, inegal. Repartizarea acestuia facandu-se astfel : .....

2. Art. 137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....


Multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern pentru un restaurant suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui trecut programul de lucru al unui restaurant in Regulamentul intern.....salariatii lucreaza de la 10 la 22 apoi au o zi ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)