avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia tatalui decedat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia tatalui decedat

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind pensia tatalui meu decedat.

Tata a murit de curand si nu stiu ce sa fac pentru a ridica pensia de la oficiul postal. Sunt unic mostenitor al tatalui meu si am nevoie sa ridic acei bani dar nu am bani penru succesiune.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters356923 , utilizator 00:11, 24 Iunie 2015
Va duceti la casa de pensii cu certificatul de deces, completati o cerere ptr ridicarea pensiei iar cei de acolo va dau o adeverinta cu care puteti ridica banii de la oficiul postal.
Mergeti la casa de pensii cu urmatoarele acte ( in copie xerox + original) : BI, certificat de nastere - unde la numele tatalui sa fie trecut numele si prenumele decedatului, certificat de deces si un cupon de pensie al decedatului. Daca a decedat in luna martie, in baza actelor depuse primiti pensia de la casa de pensii, daca a decedat in aprilie vi se va da un bilet pt. a ridica pensia de la posta.
Va multumesc pentru raspunsuri. Multa sanatate!

Am fost joi la Casa de pensii, cu certificatul de deces in original si copie si cu CI original si copie si mi s-a spus ca e necesar certificat de mostenitor (!) Am insistat ca pentru succesiune nu o sa am bani prea curand si mi s-a spus sa aduc o declaratie de acceptare a succesiunii...

Voi merge luni, cu ceea ce mi-ati spus, @Gabi50, si o sa caut sa merg la alta functionara. E mai ieftina pentru mine aceasta solutie decat declaratia la notar.
Dati un telefon la casa de pensii si intrebati ce acte sunt necesare ptr ridicarea pensiei de la oficiul postal.
Eu am rezolvat doar cu actele pe care vi le-am mentionat si nu aveam in CI numele parintilor si nici macar aceaasi adresa, certificatul de deces in original a constituit o dovada suficienta.
Dar cu restul de documente indicate de @Gabi50 confirmati si mai mult relatia de rudenie.
Dar sunt functionari si functionari!
Buna seara
Va multumesc foarte mult. Am insistat fara certificatul de mostenitor si au primit cererea, la care am anexat copie CI, certificat deces al tatalui (copie + original pt verificare), copie certificat de nastere (copie + original pt verificare) si ultimul cupon de pensie. in 23 am primit banii, prin mandat postal.
Multa sanatate.
P.S. Scuze ca nu am mai scris pana acum, voiam sa fiu sigur ca se aproba cererea.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
ContSters356923, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare pensie dupa deces de catre rude de gradul 2 Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara, Mama mea a avut grija de bunicul meu, tatal tatalui meu, timp de 12 ani. In acest timp tatal meu a decedat, iar recent si bunicul meu a decedat. ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil palsecam palsecam Sotia mea a decedat pe 6 februarie, curent. Avea o vechime in munca de 16 ani. Fiul meu, elev in clasa a XI-a, implineste saptamana viitoare 18 ani. Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere geoman geoman Tatal meu primea o pensie de intretinere din partea unei persoane care l-a batut cu cativa ani in urma.Acum tatal a decedat si in mod normal nu ar mai trebui ... (vezi toată discuția)