avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas copil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas copil

Sotia mea a decedat pe 6 februarie, curent. Avea o vechime in munca de 16 ani.
Fiul meu, elev in clasa a XI-a, implineste saptamana viitoare 18 ani.
Poate beneficia de pensie de urmas? Ce documente mi-ar trebui pentru un asemenea dosar?
Daca fiul meu implineste 18 ani inainte ca eu sa reusesc sa ii constitui dosarul, ar mai avea vreun drept in ceea ce priveste obtinerea unei pensii de urmas?
Va multumesc pentru bunavointa de a-mi fi citit postarea si pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: palsecam , utilizator 11:24, 17 Februarie 2016
Depuneti in termen de 30 de zile dosar de pensie de urmas la Casa de Pensii.
Va sunt necesare urmatoarele acte: copie CI / BI - al dvs. si al copilului, copie certificat nastere copil ( unde la numele mamei sa fie numele decedatei), copie certificat deces, copie certificat casatorie si nastere al decedatei, carnetul ei de munca in copie si original, adeverinte de grupa si sporuri in original - ptr. persoana decedata - , actul constatator al decesului in copie ( acesta se opreste la primarie cand se elibereaza certificatul de deces), adeverinta de la scoala, care atesta faptul ca fiul dvs. e elev in anul scolar 2015-2016, un dosar cu sina si o cerere tip.
Copilul poate primi pensie de urmas pana la varsta de 26 ani daca e elev sau student. ( dupa inceperea anului scolar sau universitar trebuie adusa la casa de pensii adeverinta de la institutia de invatamant + o copie dupa un cupon de pensie).
Domnule Gabi50, va multumesc foarte mult pentru implicare si informatiile date limpede!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia tatalui decedat ContSters356923 ContSters356923 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind pensia tatalui meu decedat. Tata a murit de curand si nu stiu ce sa fac pentru a ridica pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui danielabraila danielabraila Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas studenta BABALIC FLORENTINA BABALIC FLORENTINA Buna ziua, as dori sa va intreb daca fiica mea, studenta la medicina are dreptul la o pensie (ajutor) dupa moartea fostului meu sot. Se poate obtine ... (vezi toată discuția)