avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua, mi-am inmatriculat masina in Decembrie anului 2006, adusa din Germania. La vremea respectiva se numea " taxe vamale " , pe care le-am platit. Statul roman a tinut ascus si nu a facut public faptul ca, putem recupera taxele platite, adica " taxele vamale " din aceea vreme ( 2006 - 2009 ) cum era normal si firesc acest lucru. Doar unii au stiut de aceasta chestie, adica " pilele, cunostintele, etc " , care la randul lor percepeau un comision din taxa recuperata. Eu am aflat tarziu de acest lucru. Eu platisem taxele vamale 2075 euro, si....degeaba.
Dar intrebarea mea este : Daca vand masina unui roman, inmatriculata, el sau eu trebuie sa mai platim taxa de poluare, stiind ca eu am platit deja o taxa Statului Roman
La care statul roman, ne fura, ne infunda, ne saraceste si ne duce la sapa de lemn sau de cauciuc( vom merge inapoi in iobagie ) asta-i sigur
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:13, 16 Aprilie 2015
Daca ati achitat taxa aceea ("vamala") care se achita in temeiul Codului fiscal (Legea 571/2003), noul proprietar nu mai trebuie sa achite timbrul de mediu.
CristinaPaisa a scris:

Daca ati achitat taxa aceea ("vamala") care se achita in temeiul Codului fiscal (Legea 571/2003), noul proprietar nu mai trebuie sa achite timbrul de mediu.


Daca s-au platit in anul 2006 taxe vamale, noul cumparator trebuie sa plateasca timbrul de mediu . Asta datorita faptului ca doar din 2007 au inceput a se percepe taxe de prima inmatriculare, poluare si emisii poluante. Doar cumparatorii autovehiculelor pentru care a fosta achitata aceasta taxa si nu a fost recuperata in instanta beneficiaza de scutire de la plata timbrului de mediu . Se poate incerca o actiune in instanta de inmatriculare fara plata timbrului de mediu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu platita de doua ori izabela 67 izabela 67 Am cumparat o masina fabricat in 2002,Euro 4.In anul 2006 a fost inmatriculat in tara. In 2008 s-a vandut si a fost inmatriculata pe numele doamnei de la care ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu laur50 laur50 As dori sa cumpar un autoturism rulat, marca Nissan, inmatriculat prima data in Romania (nou fiind) in 25.03.2010. Am studiat legislatia in domeniu, de la L ... (vezi toată discuția)