avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

As dori sa cumpar un autoturism rulat, marca Nissan, inmatriculat prima data in Romania (nou fiind) in 25.03.2010. Am studiat legislatia in domeniu, de la L 343/2006, OUG 50/2008 (cu Normele de aplicare), OUG 118/2010, L 9/2012, OUG 1/2012, OUG 9/2013 la Deciziile si Hotararile Curtii Europene de Justitie in materie, dar nu m-am putut lamuri daca, pentru acest autoturism pentru care, la prima inmatriculare nu s-a platit "taxa speciala" sau "taxa pe poluare pentru autovehicule" sau "taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule" va trebui sa platesc timbrul de mediu, in momentul in care, dupa cumparare va trebui sa il inmatriculez pe numele meu. Este lesne de inteles ca, acest "amanunt" este foarte important pentru mine in luarea deciziei de cumparare (si implicit in stabilirea pretului tranzactiei), pentru ca, dupa calculatorul online al timbrului de mediu de pe siteul ANAF acesta este estimat la 2800 euro. Poate cineva sa ma scoata din aceasta jungla legislativa? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters46578 , utilizator 23:24, 25 Noiembrie 2015
Daca la data de 25.03.2010 autoturisumul a fost inmatriculat pentru prima data in Romania fara plata vreunei taxe (taxa speciala, taxa poluare/emisii poluante etc) sau cu plata vreunei taxe care a fost insa recuperata in instanta de vechiul proprietar, atunci in momentul in care se va face transferul de proprietate (transcrierea autoturisumului pe numele dvs.) va trebui sa achitati timbru de mediu. Aveti varianta de a cumpara autoturisumul fara a face transcrierea proprietatii si atunci nu platiti timbrul de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)