avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Același cod Caen - taxa de autorizare diferita la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Același cod Caen - taxa de autorizare diferita la primarie

Buna ziua
Va rog, daca ma poate ajuta si lamuri cineva, aștept răspunsul dumneavoastră!
Intenționez si ma chinui de ceva vreme sa deschid o cantina, gen " împinge tava".
Din punct de vedere al Registrului Comerțului si Ansva totul e clar - cod 5610.
Problema e la Primărie:
- autorizație restaurant - 4200 lei
- autorizație fast food - 1400 lei
Același cod Caen la amândouă. Eu unde ma încadrez si ce declar la Primărie? Nu am ospătari, doar o persoana la debarasat si curățenie. Clientul este servit la vitrina unde si achita produsele, după care merge cu tava la masa. Acestea sunt servicii de restaurant? Va dați seama ca nu am nici o dorință de a achita o autorizație nejustificata. Mulțumesc mult si aștept ajutorul dumneavoastră!
Cu stima
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:24, 15 Aprilie 2015
Dpmdv cred ca este fast-food (dar presupun ca primaria incadreaza fast-foodul la genul de servire la geam direct in strada), insa trebuie sa consultati HCL ul si sa vedeti daca acolo sunt definiti termenii si in ce mod, daca nu, va trebui sa cautati definitia termenilor in legislatia de profil si apoi sa interpretati legislatia de la primarie - toate acestea au relevanta in instanta, sau in motivarea plangerii prealabile catre primarie, caci in fata functionarului de la ghiseu nu fac doi bani, stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 5610 sau 5630???????? lore_leyy lore_leyy Buna seara! Am o mare problema ............ Firma F are ca domeniu de actitate ,activitati ce se incadreaza la cod CAEN 5610-restaurante.....mai precis este ... (vezi toată discuția)
Autorizatii fast-food ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Intrebari oarecum asemanatoare au mai fost postate, insa nu am gasit pentru nici una un raspuns clar. Deci: poate cineva sa se pronunte fara ... (vezi toată discuția)
Autorizatii pentru functionarea unui fast food onumkv onumkv vreau sa-mi deschid un fast food !!!! am modificat actul constitutiv si codurile aferente desfasurarii activitatii : 5610, 5629, 5621....in cateva zile ar ... (vezi toată discuția)