Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am asezat 2 minute pe o banca sa astept pe cineva moment in care cainele meu s-a intins pe jos si ca sa nu stea sugrumuta in lesa i-am dat drumul sa stea lejer insa il tineam cu mana de zgarda. A venit o doamna si a inceput sa urle si sa se crizeze ca este caine agresiv fara lesa etc in conditiile in care si dansa avea un caine (cocker) s-a dus la masina politistilor locali, acestia au venit s-au legitmat si mi-au cerut actele...eu le-am spus ca domana are probleme si ca nu s-a intamplat nimic cainele meu nici nu s-a miscat sau reactionat in vreun fel (tin sa mentionez ca ma mai duc cu ea la copii bolnavi de autism, ma rog nu stiu cata lumea stie depsre terapia cu animale) moment in care domnul politist plin de exces de zel ma intreaba pe un ton foarte flegmatic ce studii am. L-am intrebat ce relevanta are acest aspect? Dupa care mi-a taiat-o foarte repede ca el nu are ce discuta cu mine, si s-a intors spre persoana care eu o asteptam si care avea si el un caine din rasa shar-pei in varsta de 7 luni. L-a luat pe domnul cu shar-pei-ul de o parte a vorbit cu danusl ceva nu am auzit ce, dupa care a revenit la mine cu un proces verbal pe care trebuia sa-l semnez. Am refuzat. Si mi-a venit acasa amenda, in cutia posta, fara sa semneze nimeni pentru ea pur si simplu, o copie a proceseului verbal. Citit acel proces verbal domnul politist local a scris in porcesul verbal ca eu -atentie- plimbam cainele, in conditiile in care eu stateam pe banca si a scris ca este rottweiler in conditiile in care cainele meu nu are niciun act de provenienta pedigree care sa ateste autenticitatea rasei. Este un caine care seamana cu un rottweiler, nu este recunoscut de asociatia chinologica, ca ar fii rottweiler. Pot sa ma duc cu aceste argumente sa contest amenda? Tin sa precizez ca am si 2 martori care s-au oprit pentru ca ma cunosteau si au asistat la intrega discutie. Martorii nu sunt prieteni, amici sau rude, sunt doar cunostinte prin intermediul cainilor. La fel ca si doamna care a avut aceeasi problema ca si mine si a scris aici pe forum si eu stiam ca mai intai trebuia sa primesc un avertisment. Si mai tin sa mentionez ca era o ora destul de tarzie si in parc nu prea mai erau oameni sau copii, doar stapani de caini de rase mici.
adisnaie
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu toate ca nu sunt de profesie, pe fond, va dau dreptate dar va rog sa intelegeti ca exemplul dvs. cu catusele versus botnita este total iesit din context. Atat catusele cat si botnita reprezinta masuri preventive, in nici un caz pugnitive.
danyo
Referitor la intamplarea dvs. (presupun ca: amenda pentru ca plimbati cainele, catalogat de poltia locala ca rottweiler, fara lesa pe spatiul public) - faptul ca dvs. in momentul sanctiunii erati stationat nu este relevant - pe domeniul public acesti caini tb dusi in lesa si cu botnita, inclusiv metisii (ca legea are lipsuri si fara indoiala cainele dvs. este folosit la tratamentul copiilor bolnavi de autism, este nerelevant - dvs in acel moment nu erati la terapie, sau dvs. nu sunteti subiectul terapiei cu cainele). Referitor la metis, sau nu, ar fi trebuit ca in noile carnete intocmite dupa intrarea in vigoare a Ordinului 1/2014 ANSVSA, medicul veterinar, pe langa cip ar fi trebuit sa scrie si ce rasa este cainele ( metis de rottweiler, sau rasa comuna, etc). Daca nu scrie nimic, rugati mediul sa completeze rubrica respectiva. Daca va scrie metis de rottweiler nu are sens sa contestati amenda - veti pierde. Daca va scrie rasa comuna, faceti copie de pe carnet si contestati amenda pe baza legii 61/1991, art.2 alin.17, deoarece politia locala nu a determinat in ce mod a fost cainele dvs. pericol pentru persoane, sau bunuri, iar cainele nu este subiectul OUG 55/2002. Cu stima.
petricadracea
Un caine, la varsta de 6 ani a trecut in fiecare an, cel putin o data pe la medicul de familie, pentru vaccin. In carnetul de sanatate al cainelui meu, ca si in calculatorul medicului veterinar, sunt mentionate: rasa cainelui, deparazitarea, vaccinurile si tratamentele suportate. - nu puteti garanta comportamentul cainelui, ce reactii are fata de diferite persoane( la statia de metrou Aurel Vlaicu, un om al strazii, cu drag a vrut sa-mi mangaie cateaua de vanatoare.L-ar fi compostat daca nu era lesa scurta) ;
- medicul veterinar este obligat sa specifice rasa cainelui ;
- si comunitar fiind, pe domeniul public aveti datoria sa-l tineti in lesa. Poate fi intaratat de trecatori, se poate intersecta cu alti caini, poate speria un copil si chiar un om matur.
Referitor la dialogul cu organul de politie, ma abtin. Si totusi, cred ca aroganta dvs, pe care o afisati si pe forum, l-a determinat sa va sanctioneze.
**** "Instanta nu poate aprecia situatia decat pe baza probelor, si in litera si spiritul legii. Pai in cazul acesta sa se aduca probe ca animalul meu de companie a dat dovada de agresivitate" - sunteti comic, va loviti de o lege pe care nu o cunoasteti si nu vreti sa o respectati nici dupa ce antepostatorii v-au informat.
Nu stiti ce drepturi au agentii Politiei Locale, dar le cunoasteti indatoririle, retribuirea.. . Spargerile, furturile, sunt irelevante pentru topic.
mottofreee
Politia comunitara are ca indatorire supravegherea respectarii legilor si aplicarea lor .
Intrebarea politistului referitoare la studii era una de rutina mai ales ca ati facut aprecieri contravenind legii ,de ordin medical .
Personal am fost muscat de un caine in timp ce circulam pe trotuar ,acesta si-a scos capul prin zabrelele gardului si a capsat inainte sa latre sau sa fie provocat . Era seara si cine sti ce cosmar sau vedenii o fi avut de a muscat sau nu o fi fost in toate mintile ,nu sunt medic sa pot aprecia asta cu exactitate .
A discutat cu domnul cu shar-pei in calitate de martor .
Semnarea procesului verbal este pt luarea la cunostinta a incheieri acestuia . Agentul constatator a mentionat ca 'contravenientul refuza sa semneze' .
PV se poate contesta in termenul prevazut de lege si trebuie argumentat cu texte de lege . Ori legea zice ca pe domeniul public cainii trebuie tinuti in lesa (243/2005 art.3) .
Un eventual proces poate sa coste mai mult decat amenda .
Auzi ? Dar daca se intalnea metisul tau de rotweiller cu un caine agresiv care poate ti-l mai facea si varza ....sunai la politie sa te plangi ca n-are botnita nu ? Sunteti cei mai tarani si mai prosti , astia care va plimbati cu cainii liberi prin Bucuresti . La munte si la tara sunt oamenii mai educati , au inteles mai repede ca un caine liber e un caine mort (de cele mai multe ori) furat sau ranit. Voi va pierdeti cainii , umpleti orasul de postere si facebookul de lacrimi si aia a fost , va doare in keke . Sunteti tare terminati ...si sper sa va pierdeti toti cainii ;)
Amenda botnita
Mmitsuu
Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)