avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea privind liberul acces la informatiile de interes ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea privind liberul acces la informatiile de interes public

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: x vrea sa intabuleze un teren intravilan si pentru asta imi solicita,pe langa copiile de pe documentele care au stat la baza punerii in posesie a bunicului sau si copii dupa procesele verbale de punere in posesie si copii dupa documentele care au stat la baza punerii in posesie a vecinilor. Totodata sustine ca unul din vecini detine mai mult teren decat i se cuvine. Pot sa eliberez astfel de copii(de pe documentele vecinilor, fara acordul lor) conform legii privind liberul acces la informatiile de interes public? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Magdalena09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magdalena09 , utilizator 11:50, 16 Aprilie 2015
Acestea nu sunt informații publice . Aparțin unor cetățeni cu datele lor personale de identificare și prin urmare nu sunt informații publice deoarece acestea, prin definiția dată de lege(L.544/2001)sunt informații care privesc activitățile sau rezultă din activitățile acestora.
Informațiile pe care le solicită respectivul sunt Informațiile cu caracter personal ,care au alt regim, a căror consultare poate fi cerută unui operator din cadrul sistemului de evidență a datelor cu caracter personal.
D-l care dorește să întabuleze un teren nu are nevoie de actele altora pt. acest lucru, ci doar de actele lui doveditoare ale dreptului ce se cere întabulat și documentația cadastrală aferentă.
Faptul că vecinul are mai mult teren decât i se cuvine nu este treaba lui, atâta timp cât nu dovedește prin acțiune în revendicare că acest surplus ar fi din proprietatea lui.
În nici un caz nu aveți voie să eliberați nici un document al terților. În caz de proces, instanța va solicita aceste documente.
Citiți L. 677/2001
Va multumesc mult pentru raspuns. Initial asa i am raspuns, dar dl a revenit cu o noua reclamatie administrativa sustinand ca solicitarea sa se incadreaza in categoria informatiilor de interes public citand art. 2, lit. b, Art. 12, lit. b si art. 13 din legea 544/2001, cu motivul ca documentele ii sunt necesare pentru a dovedi incalcarea legii prin fapte infractionale, respectiv fals in declaratii, uz de fals, tulburare de posesie, precum si fals intelectual.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Magdalena09, utilizator
în cazul unei plângeri penale pe care o va face, el va descrie faptele pe care le consideră sau actele pe care le consideră false iar acestea vor fi cerute și analizate de organele de anchetă penală. Pe de altă parte, ATENȚIE, el nu se plânge de vre-o încălcare a vreunui drept de proprietate a lui ci de faptul că respectivii au mai mult teren. Prin urmare, într-o acțiune civilă nici nu ar avea calitate procesuală , nefiind persoană vătămată.
Nu el trebuie să dovedească vreo eventuală infracțiune ci organele de cercetare penală și procurorul de caz.
D-voastră puteți să-i răspundeți că pentru a consulta și face copii după respectivele documente să solicite ACORDUL PERSOANELOR a cărora sunt, Operatorul de date personale este pasibil de pedeapsă în caz că eliberează fără acordul persoanelor date despre ele.
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Magdalena09, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii xerox de pe anexa 1 si 2 cadastru catre neproprietar Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Care este procedura de emitere copii xerox catre un destinatar neproprietar pentru a nu fi acuzat de incalcarea legii 544/2001-informatii de interes ... (vezi toată discuția)
Emitere copii documente cadastrale catre un neproprietar Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Care este procedura de emitere copii xerox catre un destinatar neproprietar pentru a nu fi acuzat de incalcarea legii 544/2001-informatii de interes ... (vezi toată discuția)
Secretar primarie - refuza sa-mi comunice informatii de interes public ! gigelas gigelas Buna ziua, Am o situatie in care unele terenuri ale bunicului,au fost date unchiului meu,pe Legea 18/1991,fara sa se tina cont de restul fratilor acestuia ... (vezi toată discuția)