avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Emitere copii documente cadastrale catre un ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Emitere copii documente cadastrale catre un neproprietar

Buna ziua! Care este procedura de emitere copii xerox catre un destinatar neproprietar pentru a nu fi acuzat de incalcarea legii 544/2001-informatii de interes public, dar nici a legii 677/2001-protectia date cu caracter personal? Mentionez ca sunt functionar public la primarie si ma confrunt cu aceasta problema. Copiile sunt solicitate de catre un cetatean care afirma ca proprietarul terenului pe unde trece ii este unchi si banuieste ca s-au facut greseli cand acesta si-a intabulat terenul, deoarece si mama lui avea drepturi acolo. Anexa 1 si 2 cuprind date de identificare a terenului, numele si prenumele proprietarului, adresa, numele si prenumele vecinilor, ori acestea sunt date personale. daca aleg varianta excluderii acestor date, nu se mai poate intelege nimic. ma gandeam sa-i solicit documente care sa ateste ca este ruda cu proprietarul sau alte documente care sa ateste ca justifica un interes legitim in solicitarea acestor copii. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 5 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, nu puteti emite copii xerox, dupa astfel de documente decat proprietarului sau in urma unei hotarari judecatoresti definitive.
Daca are banuieli, persoana respectiva sa deschida actiune in instanta si sa solicite instantei sa aprobare efectuarea unei expertize tehnice judiciare in domeniul topografie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu obtine de la Primarie datele respective, va putea obtine de la OCPI un extras de carte funciara pentru informare sau poate depune cerere consultare documente arhiva.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii xerox de pe anexa 1 si 2 cadastru catre neproprietar Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Care este procedura de emitere copii xerox catre un destinatar neproprietar pentru a nu fi acuzat de incalcarea legii 544/2001-informatii de interes ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa vada sentintele si dosarele din arhivele instantelor? aly_yoana aly_yoana Daca eu vreau sa vad o sentinta dintr-un dosar, care nu are legatura cu mine, pe baza buletinului, mi se da voie sa vad acel dosar? (vezi toată discuția)
Legea privind liberul acces la informatiile de interes public Magdalena09 Magdalena09 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: x vrea sa intabuleze un teren intravilan si pentru asta imi solicita,pe langa copiile de ... (vezi toată discuția)