avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incalcarea dreptului la aparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incalcarea dreptului la aparare

In cazul in care am sesizat parchetul cu o plingere penala pentru fals in inscrisuri oficiale iar acestia nu m-au chemat ca parte vatamata sa mai imi i-a inca o declaratie iar ulterior au clasat cerere cu toate ca au dispus IUP IN REM pentru fapta se poate spune ca mi-a fost incalact dreptul la aparare intrucat nu mi-a mai trimis nici o citatie de afi audiat ca parte vatamata.Doresc sa atac aceasta clasare la procurorul ierarhic.Se poate vorbi de o nulitate a cesteui act de procedura penal. Nici macar nu a fost trimis dosarul la organele de cercetare penala de catre procuror,iar pe de alta parte am cerut si o expertiza la INEC si tot degeaba a fost clasata cu mentiunea ca nu am indicat nici un mijloc de proba.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:29, 18 Aprilie 2015
Depuneti plangere în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia, la procurorul ierarhic superior, in care sa indicati concret ce va nemultumeste, daca nici aici nu se rezolva si procurorul respinge plangerea si mentine solutia, in termen legal, depuneti plangere la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In opinia dvs este sau nu incalcat acest drept
Nu pot sa ma pronunt, nu cunosc dosarul si nu am citit motivarea ordonantei de clasare.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu cred ca se va considera ca s-a incalcat dreptul la aparare.
Nu vi s-a încălcat nici un drept atâta timp cât aveți la dispoziție și respectați procedura și termenele cu privire la plângerile împotriva soluțiilor date de procuror(art. 340-347 Nou cod de procedură penală)

Alte discuții în legătură

Sanse de redeschidere a urmaririi penale. FRD FRD Am depus o plangere pentru fals in inscrisuri conf art 320 la PCAB.Am solicitat proba cu expertiza de specialitate cu aratare obiectivelor acestei expertize, ... (vezi toată discuția)
Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de parchet, unde ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde se poate depune cererea pentru redeschiderea dosarului penal? Se depune la aceeași unitate de ... (vezi toată discuția)
Neacordarea unei expertize grafosopice sesizarea cedo FRD FRD Am depus o plangere penala pentru fals in inscrisuri oficiale si am invocat ca acest document nu este semnat de catre persoana abilitata pentru a indeplini ... (vezi toată discuția)