avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sanse de redeschidere a urmaririi penale.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

sanse de redeschidere a urmaririi penale.

Am depus o plangere pentru fals in inscrisuri conf art 320 la PCAB.Am solicitat proba cu expertiza de specialitate cu aratare obiectivelor acestei expertize, cat si indicare de audiere a persoanelor x,y, z.
Procurorul de caz dupa ce a inceput IUP in rem asupra acestei fapte a clasat cauza pe motiv ca fapta nu exista.
In termen legal am contestat la procurorul ierarhic si am depus acestei plangeri si o expertiza extrajudiciara platita de mine pentru ademonstra organului de urmarire penala ca ceea ce am solicitat prin intermediul plangerii penale proba cu expertiza de specialitate este fondata.
In termen legal am depus plangere impotriva acestei solutii data de procurorul ierarhic la CAB si mi-a fost respinsa ca nefondata.
Intrebare este
De la cine se poate cere redeschiderea urmaririi penale , de la procurorul general al Romaniei?Avand in vedere ca detine functia cea mai inalta din Ministerul Public si poate cere aceasta redeschidere intrucat sunt incalcate flagrant urmatoarele articole din NCPP art 100 alin 1 si 3 cat si art 285
Puteti depune un memoriu la procurorul de caz, dar daca nu invocati aparitia unor fapte sau împrejurări noi din care sa rezulte că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea nu aveti sanse, nu va analizeza inca odata cazul in baza acelorasi probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare FRD FRD In cazul in care am sesizat parchetul cu o plingere penala pentru fals in inscrisuri oficiale iar acestia nu m-au chemat ca parte vatamata sa mai imi i-a inca ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila FRD FRD As dori daca se poate sa primesc si eu un raspuns in ceea ce priveste urmatarea situatie.In anul 2012 am depus o plangere penala pentr-u o fapta de ... (vezi toată discuția)