avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias cu contract de inchiriere fara stampila ANAF
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias cu contract de inchiriere fara stampila ANAF

Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar semnatura mea si a proprietarului.

Conform raspunsului la "In care caz este necesara prezenta gazduitorului?" aici [ link extern ]

1) este posibil ca proprietarul sa isi fi inregistrat doar copia lui de contract la ANAF?
2) cum pot aduce copia mea de contract in conformitate cu cerinta pentru viza de flotant?
3) daca nu si-a inregistrat proprietarul la ANAF contractul, cum se poate remedia situatia?

Contract de comodat/luare in spatiu, etc nu sunt o varianta viabila pentru mine intrucat inseamna sa ii cer proprietarului un favor. Legea imi da dreptul la o viza de flotant conform contractului fara sa am nevoie de favoruri, doresc sa urmaresc aceasta cale.

Am nevoie urgent de aceasta viza de flotant, chiar azi daca se poate, dar nu stiu de unde sa incep.

Multumesc mult.



Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:54, 17 Aprilie 2015
Multumesc dl. Grecu de raspuns, dar nu m-ati ajutat cu absolut nimic concret. Doar o anecdota foarte lunga si fara relevanta cu problema mea.

Repet/reformulez intrebarile la care am nevoie de raspuns:
1) este posibil ca proprietarul sa isi fi inregistrat doar copia lui de contract la ANAF? Multumesc de raspuns elga50. Conform Ordinului ANAF nr. 1985/2012 inteleg ca contractul s-ar putea sa fie inregistrat la ANAF fara sa am stampila pe exemplarul meu. Interpretez gresit?
2) cum pot aduce copia mea de contract in conformitate cu cerinta pentru viza de flotant? Sau poate este in regula si din punct de vedere ANAF si sunt liber sa ma duc sa imi fac viza de flotant. Daca nu este, nu vreau sa ii fac probleme proprietarului, rezolv cu el cumva.

Va rog, nu mai comentati daca nu sunteti in tema cu legile relevante acestei situatii. Am nevoie de niste raspunsuri informate si documentate.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
zadirion, utilizator
Stimate domn,
Nu aceasta a fost intentia mea.
Lasa domnule contracul de inchirie, stampilat/nestampilat la ANAF.
Te inscrii pe internet la SPLEP -ul de care apartii si te prezinti cu "propritarul" in viata la ghiseu. Omul tre' sa aiba asupra sa documentul de proprietate si cel de identitate, iar dvs. cererea respectiva si actul de identitate.
Completati documentele descarcate de pe net sau luati unul de-acolo si in 2 zile ai rezolvat problema, asta daca vrei - daca nu, te legi la cap si poate nu te doare.

Eu v-am aratat o situatie foarte recenta, absolut autentica, chiar nu sunt doua saptamani de-atunici - asta in provincie, la dvs. nu stiu cum este.
zadirion a scris:

nu stiu de unde sa incep.


Incepeti intai cu un telefon adresat proprietarului prin care il informati ca in conformitate cu legislatia in vigoare trebuie sa aveti viza de flotant pentru a nu suporta rigorile legii.:)

De asemenea il informati ca aveti nevoie de originalul contractului de inchiriere inregistrat la ANAF pe care il veti restitui dupa prezentarea la serviciul de evidenta populatiei.

Apoi mergeti la evident populatiei cu actele mentionate pe site DGEPMB
[ link extern ]

(1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pe raza caruia locuieste temporar, completând în acest sens Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei, la care anexeaza urmatoarele documente:
- actul de identitate în care urmeaza a se înscrie mentiunea de stabilire a resedintei ;
- documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie ;
- documentul cu care se face dovada achitarii a taxei extrajudiciare de timbru (5 ron);
(2) În situatia în care solicitantul nu detine un act privind titlul locativ, încheiat în conditiile de valabilitate prevazute de legislatia româna în vigoare, gazduitorul sau dupa caz, reprezentantul sau legal îsi va exprima consintamântul privind stabilirea resedintei, în prezenta personalului.

Acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ:
- contracte de închiriere (locaţiune) care au ca obiect un imobil tip locuinţă:
- din fondul locativ de stat,
- proprietate personală (înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice sau la notar),

Dacă dovada adresei de domiciliu / de reşedinţă se face cu contractul de închiriere încheiat în condiţii de validitate (înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice sau la notar), nu se mai solicită declaraţia proprietarului spaţiului de locuit

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Viza flotant bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca o persoana care sta in chirie doreste sa obtina viza de flotant, am vazut ca-i trebuie pe langa diferite acte , actul de identitate + ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)