avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Dacă fiul din căsătorie al decedatului ar fi predecedat, este posibilă reprezentarea succesorală şi în ce condiţii?

Soţia supravieţuitoare este însărcinată la data deschiderii moştenirii. În ce condiţii copilul conceput dar nenăscut are drept la moştenirea decedatului??
e nasol... ca se poate dezbate mostenirea fara nenascutut

1. copilul tre sa semene cu tatal...:D
2. gravideele din timpul casatoriei sunt prezumate ca find asa din cauza sotilor
3. uneori conteaza timpul de conceptie si alte expertize




Reprezentarea succesorala a cui? Fiul predecedat are copii?
Da, drepturile copilului nenascut se recunosc de la conceptie, daca se naste viu. Sa inteleg ca acest copil nenascut se doreste a veni la succesiunea bunicului prin reprezentarea tatalui?
Da,fiul este precedat.este posibilă reprezentarea succesorală şi în ce condiţii?

daca soția și copilul din căsătoriei ar fi comorienţi, cui i-ar reveni moştenirea?
Este o speta reala sau va pregatiti pentru examenul de drept succesoral/licenta? :) Pare un pic SF ce intrebati dvs.
Ca sa revin la subiect:
- sotia trebuie sa pretinda mostenirea in numele copilului conceput si, in acest sens, va trebui sa dovedeasca data conceptiei (cf prezumtiilor legale) si faptul ca aceasta data a fost anterioara deschiderii succesiunii la care se vine prin reprezentare; din punct de vedere practic, ar trebui sa discutati cu un notar; ma gandesc ca ori se emite un certificat de mostenitor sub conditie, ori se suspenda dezbaterea succesiunii pana se naste copilul, astfel incat sa fie indeplinita conditia de a se fi nascut viu;
- cand copilul fiului predecedat este comorient cu tatal/socrul, la mostenirea acestuia vin celelalte clase de mostenitori. Nu are nicio relevanta decesul norei (sotia fiului predecedat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil. succesiuni elena2424 elena2424 Rudele de cujus-ului cu vocaţie succesorală legală generală la momentul deschiderii succesiunii sunt următoarele: - din clasa I: soţia ... (vezi toată discuția)
Succesiune. speta de seminar dorinaionela dorinaionela Neata am si eu o nelamurire si as dori un sfat . Rudele de cujus-ului cu vocaţie succesorală legală generală la momentul deschiderii succesiunii sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiunea margaretaneacsu margaretaneacsu De cujusul a lasat in urma sa 3 copii-un fiu care are la rindul sau 2 copii,o fiica ce are un copil,ambii copii ai de cujusului din aceeasi casatorie si al ... (vezi toată discuția)