avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

De cujusul a lasat in urma sa 3 copii-un fiu care are la rindul sau 2 copii,o fiica ce are un copil,ambii copii ai de cujusului din aceeasi casatorie si al treilea copil un fiu din afara casatoriei ,predecedat care are 2 copii.Cu ocazia dezbaterii succesiunii fiica de cujusului a renuntat expres la mostenire.Certificatul de mostenire s-a emis numai pe numele fiului.Noi ,fii copilului predecedat am actionat in instanta rezolutia notarului.Care va fi rezultatul actiunii,vom avea si noi copiii fiului predecedat parte la succesiune si ce parte ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:00, 11 Aprilie 2010
Buna ziua !
Copii din afara casatoriei au aceleasi drepturi cu cei din casatorie. Avand in vedere ca sunt 3 copii din care unul a renuntat, iar celalalt este predecedat, mostenirea se imparte intre fiul ce nu a renuntat si cei doi copii ai predecedatului. Fiul primeste jumatate, iar cei doi copii( ai ffiului predecedat) cealalta jumatate. In concluzie, fiul ce nu a renuntat la mostenire va primi 50%, iar fiecare din cei doi copii ai fiului predecedat cate 25 %.
Cu stima !
Daca n-a existat si sotie supravietuitoare, singurii cu vocatie succesorala sunt cei doi copii in viata, plus nepotii celui predecedat, care vin prin reprezentare.
In conditiile in care un mostenitor reninta la succesiune, intraga masa succesorala se imparte in mod egal la ceilalti, astfel: 1/2 fiul in viata, si 1/2 reprezentantii celui predecedat.Certificatul de mostenitor ar fi trebuit sa-i cuprinda si pe nepotii reprezentanti ai tatalui lor predecedat, care ar fi avut vocatie de mostenitor ca fiu al autorului.
Mesaj reeditat
@ margaretaneacsu
Data post: Duminica, 11 Aprilie 2010, 11:29
Subiect: succesiunea

sunt fiul unui predecedat nedemn.Ce cota mi se cuvine ca urmare a beneficiului reprezentarii?


:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema . Este o incalcare a Regulamentului Forumului.
Va multumesc ! Deci la mostenire intra doar fiul in viata si cei 2 copii ai predecedatului.Cei 2 copii ai fiului nu intra la succesiune -nepotii de fiu ai de cujusului?
Nu.

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Succesiuni law_and_order law_and_order Buna ziua! sunt studenta la drept in anul 4 si invat pentru o restanta la drept civil - succesiuni. din pacate nu am putut sa ajung la cursuri si la seminarii, ... (vezi toată discuția)
Drept civil. succesiuni elena2424 elena2424 Rudele de cujus-ului cu vocaţie succesorală legală generală la momentul deschiderii succesiunii sunt următoarele: - din clasa I: soţia ... (vezi toată discuția)