avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... acte necesare pentru plecarea copiilor in vacanta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

acte necesare pentru plecarea copiilor in vacanta

Buna ziua tuturor,as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru a putea pleca in concediu impreuna cu copii in alta tara.Dar sa fiu mai clara,este vorba despre un cuplu care nu sunt casatoriti sunt impreuna de 7 ani si au 2 copii.In prezent tatal copiilor este plecat la munca in italia iar mama impreuna cu tatal au hotarat ca in timpul verii sa plece mama imreuna cu copii in vizita la tatal copiilor in italia pentru cateva zile.
Intrebarea mea este:ce documente ii sunt necesare mamei la iesirea din tara impreuna cu copii .
Mentionez faptul ca mama nu este casatorita legitim cu tatal copiilor,tatal este plecat in Italia la munca copii sunt in prezent in grija mamei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:22, 31 Octombrie 2009
Este nevoie de declaratia celuilalt parinte, declaratie autentificata de catre notar (sau consulat/ ambasada), din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei sau de copie dupa hotarare judecatoreasca definitiva de încredintare a copilului mamei.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Edbah, utilizator
Ideal este trecerea copiilor in pasaport.Dar tatal trebuie sa dea o declaratie la cel mai apriopiat Consulat de unde locuieste in Italia cum ca este de acord cu faptul ca copiii sa fie trecuti in pasaportul mamei.
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - daca este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)