avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna ziua,
In urma cu 5 ani de zile am facut un accident fara permis, in luna februarie ,iar in luna septembrie am luat permisul de conducere, am fost judecat in urma cu 2 ani si jumatate. am primit o condamnare la 2 ani cu suspendare +2 de incercare. acum vreau sa dau alte categorii, le pot da ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:52, 19 Aprilie 2015
Dacă nu există o pedeapsă complementară care să interzică, după părerea mea răspunsul este DA.
Cand am fost judecat a fost data pedeapsa complementara dar s-a suspendat. acum astept hotararea judecatoreasca.. din cate am inteles il poate anula si pe acesta pe care il posed
Aveti dreptul sa va prezentati la examen dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti. Permisul pe care il aveti se anuleaza in urma hotararii.
Daca instanta va impus in termenul de incercare obligatia să nu conduceti nici un vehicul sau anumite vehicule, nu mai este valabil ce v-am spus initial.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Puteți susține probe pentru celelalte categorii doar dacă permisul nu vă este anulat. In cazul anulării dupa 1 an de zile de la rămânerea hotărârii judecătorești definitive dupa ce urmati din nou cursurile unei scoli auto va puteti inscrie la examen pentru a obtine din nou permis de conducere. Pana atunci așteptați mai intai decizia!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
si daca imi interzice sa conduc autovehicule asputea sa iau permisul si sa ma duc cat mai departe de tara asta sa conduc?

Alte discuții în legătură

Redobandirea permisului anulat Iulika12000 Iulika12000 Buna ziua . Am permisul anulat din data anul 2009 in urma unei hotarari judecatoresti ca urmare unu accident de circulatie soldat cu decesul a doua persoane am ... (vezi toată discuția)
Examen auto shadow86rmv shadow86rmv Buna ziua. In urma unui accident rutier am primit 2 ani cu suspendare fara a mi se retine permisul de conducere nici macar o zi si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca se poate o intrebare am permisul suspendat .am ... manu1995 manu1995 buna ziua daca se poate o intrebare am permisul suspendat .am facut munca in folosul comunitati si reintregrare in societate .din suspendare a trecut un an din ... (vezi toată discuția)