avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Buna seara!
Ma confrunt cu o problema oarecum delicata legata de situatia fetitei mele. Mentionez ca am divortat acum 5 ani si am impreuna cu fosta sotie o fetita de 5 ani pentru care am obtinut in urma cu doi ani custodia comuna.
Intrucat sunt navigator imi pot petrece timpul cu fetita mea doar atunci cand vin din voiaj ,din doua in doua luni si mai mult in vacanta de vara. In perioada cat stau acasa incerc sa o iau la mine cat mai des.Am apelat la sfatul dumneavoastra intrucat constat din ce in ce mai mult modificari negative in ceea ce priveste starea de sanatate si dezvoltare psihologica a fetitei mele. In ciuda faptului ca exista custodie comuna, fosta mea sotie nu coopereaza atunci cand incerc sa-i spun ca fetita nu e tocmai ok. Am fost cu copilul la medic in luna noiembrie a anului trecut si toate rezultatele analizelor au fost ingrijoratoare. I-am adus la cunostinta fostei sotii acest lucru si a contestat rezultatele pe motiv ca sunt facute la o clinica intr-un oras de provincie ( Galati) cu "medici incompetenti" dupa spusele ei. De asemenea fetita are un defect de vorbire pe care nu il poate corecta decat un logoped dar nici in acest sens nu am reusit sa o conving pe fosta sotie. De curand luand-o intr-o scurta vacanta de o saptamana, am observat o schimbare in comportamentul copilului....mai exact si-a creat o lume imaginara din care cu greu o scoti daca intra. Urineaza pe ea....Si se autopedepseste atunci cand considera ca a gresit, asezandu-se la colt sau inchizandu-se in baie si plangand isteric. Dupa aceasta vacanta am fost efectiv marcat sa vad asa ceva in coportamentul propriului meu copil. Nu reusesc sa am o discutie civilizata cu mama ei. Nu accepta nimic din ceea ce spun si imi repeta intr-una ca totul e bine in ceea ce o priveste pe fetita noastra si incearca cu orice chip sa-mi limiteze timpul pe care doresc sa-l petrec impreuna cu ea, invocand diverse motive care se dovedesc apoi ca fiind nereale. Mi-am propus sa merg saptamana urmatoare la gradinita pentru a discuta cu educatoarea.
Va rog din inima sa-mi dati un sfat ce as putea sa fac spre binele copilului meu atat timp cat fosta sotie nu coopereaza in acest sens. Pot deschide o ancheta sociala? Pot obtine custodia deplina in momentul in care meseria mea nu va mai implica deplasari in afara tarii?
Mentionez ca am o locuinta proprie si o noua familie in care fetita s-a integrat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 14:17, 20 Aprilie 2015
Trebuie deschis proces.
Restul sunt detalii care trebuie analizate in amanunt.
Situatia impune o redresare a lucrurilor...
Multumesc pentru raspuns.
Intentionez sa deschid proces. As dori sa stiu daca pot solicita educatoarei fisa de caracterizare psihopedagogica a fetitei mele? Ma gandesc ca acest document ma poate ajuta.
Sfatul meu este ca inainte sa deschideti proces sa luati fetita de mana la o vizita si sa o duceti la o evaluare la un psiholog. Raportul acela il puteti pune la dispozitie mamei pentru a vedea,daca este cazul ca cea mica are probleme.
Ati mai putea sa va adresati Protectiei Copilului. Ei pot face o ancheta, pot chema mama cu copila la o evaluare si asta va poate ajuta din nou.
altfel ce martori aveti,ce probe cum ca fetita nu s-ar dezvolata normal? Doar pentru ca asa vi se pare? O sa zica toata lumea ca exagerati si la martorii din familie nu se da prea multa crezare.
Sotul meu asa a facut cand fetita lui avea probleme tot de genul acesta. a dus copila la psiholog, la logoped pentru evaluare si apoi cu rapoartele in mana a mers la Protectia Copilului si a chemat mama la mediere acolo.
Nu ganditi cu dusmanie. Intotdeauna parintii unui copil cu probleme inchid ochii, au dificultati in a accepta ca ceva e in neregula cu copilul lor. Dar nu o fac cu rautate sau din lipsa de dragoste.
Documentul de la educatoare va poate ajuta sau va poate inchide.
Sunt putini cei care dau atata atentie copiilor in ziua de azi.
E posibil ca educatoarea ca nu cumva sa aiba probleme sa scrie ca fetita e perfect normala si de fapt nici sa nu-si aduca aminte cum mai arata ea de fapt.
Exact problema asta o avem noi acum, invatatoarea fetitei sotului sustine ca cea mica este un copil de FB in conditiile in care are probleme de concentrare, e data afara de pe la toate activitatile extrascolare pentru problemele pe care le are cu atentia, scrie ingrozitor de urat cu mari greseli si multe altele. Dar, prietena fiind cu mama copila apare drept bine ingrijita si integrata,un copil cu performante.
Sa nu cumva sa fie si cazul dumneavoastra asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Educatoare bagareata Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Am mai scris pe forum , este vorba de fetita viitorului meu sot. Avea niste probleme si in urma unui consult psihologic s-a stabilit ca are mare ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor Dayira Dayira Buna ziua, In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)