avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... taxe auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

taxe auto

Buna seara,

Cine ma poate ajuta sa-mi spuna cu aproximatie ce costuri implica:
- transport cu vaporul din S.U.A. un auto cu an de fabricatie 2008;
- inmatriculare si R.C.A.
Cel mai recent răspuns: naum_ianca , utilizator 09:37, 27 Aprilie 2015
Va referiti la un auto, nu?
autoturism cu 5 locuri
dar daca se inmatriculeaza autoturismul in Bulgaria? Ce taxe, ce costuri implica?
Sa inteleg ca nu se poate inmatricula nici un autotutism adus din S.U.A.? Nu am primit nici un raspuns.
Nu ati primit niciun raspuns pentru ca ipoteza comporta prea multe variabile care trebuie puse cap la cap si socotite cu marje mari de pret, astfel incat probabil ca nu este nimeni dispus sa stea sa faca aceste calcule gratis, iar pe de alta parte nu exista nici practica in asemenea transferuri auto de peste ocean, probabil sunt scumpe si lumea s-a lecuit. Cei care isi aduc bunuri din America o fac probabil din considerente pur sentimentale si atunci banii nu conteaza, insa eficient cu siguranta nu este. Elementele pe care trebuie sa le aveti in vedere, intr altele, sunt:
- transfer taraboanta in container intr-un port din Europa, minim $1500, in functie de port si vas;
- transfer taraboanta din port, in localitatea de destinatie, $ in functie de distanta normal;
- tarif vamal de import, $ in functie de codul vamal, trebuie studiat, ca nu le stie nimeni pe de rost;
- calcul noxe la RAR (care este atat in functie de capacitatea cilindrica, dar si de vechime, si care se masoara efectiv pe stand), in functie de care se plateste taxa de inmatriculare, poate fi mii de $, caci masinile din SUA au motoare mari.
- alte taxe banale legate de inmatriculare.
Informativ consultati ... [ link extern ] /
Cat despre inmatricularea in Bulgaria (care nu est eo solutie dpmdv), exista geambasi care contra unui comision (modest, in comparatie cu ce va costa pe dvs. aducerea taraboantei din SUA, va inmatriculeaza masina in Bulgaria, cu riscurile de rigoare, bineinteles).

Alte discuții în legătură

Cetatean american manager in romania pt. urmatorii 3 ani ELENA STELIAN ELENA STELIAN Doresc sa stiu daca eu ca cetatean american, cu resedinta permanenta in SUA, voi aduce in Romania mai multe bunuri(un container) printre care si un autoturism ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism achizitionat din sua gabyy. gabyy. am achizitionat un autorism inmatriculat in sua.dar acest autoturism l-am achizitionat din romania de la proprietar si nu stiu cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)