avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calculul C.O cu salariu marit ptr.2 luni din cele 3 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calculul C.O cu salariu marit ptr.2 luni din cele 3 luni.

Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
MIL2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 10:48, 9 Iulie 2009
Art 145 CM
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu

media zilnica pe ultimile 3 luni = 1638+1731+1731 / 61 = 83.60
media din luna cand se ia co = 1731/23(iulie) =75.26

83.6 > 75.26 => media zilnica pt co in iulie = 83.6
CO= 83.6*15 =1254

Cum adica nu vor sa ramana CO in statul de plata ?
MIL2002 a scris:

BUNA ZIUA,
va solicit prin intermediul acestui site sprijinul in ce priveste calcl.CO.
1. Am intalnit pe site adaugat la calc. C.O prima de paste adica ( salariu de incadrare+sporuri+prima).Este corect sa includem prima?
doresc sa calculeze cineva concediul meu din luna iulie 2009
- luna aprilie salar 1260+5%spor+25% vechime
- luna mai salar 1331 + sporurile aferente mai sus
- iunie iunie idem
trebuie sa avem in vedere sa scadem zilele libere 1 mai 2 zile de pasti si 1 rusalii
Astept cu nerabdare un calcul
mie mi-a iesit 5102 ron 61 zile
5102:61=84*15=1260
deci in aceste conditii ies cu mai putin decat salariu de baza adica 1331 ron.Mai avem alta alternativa?

Si inca o intrebare. De ce nu vor domnii de la resurse sa ramana C.O in stat? pentru ca eu doresc sa primesc lichidare si avans normal.
Va multumesc anticipat





Sigur, salariul din luna cand plecati in CO, legea imi specifica ca daca media este mai mica atunci primeste salariul tarifar !!!!!!

1. Media salariului realizat brut pe ultimile trei luni adica: salariul brut realizat (indiferent din ce este comus), pe fiecare luna, se imparte la media zilelor lucratoare din fiecare luna pentru cele trei luni, (fara sambata, duminica, si zile de sarbatoare recunoscute, adica publicate in M.OF).
2. Daca indemnizatia pe zile de CO este mai mica decat salariul tarifar brut, atunci indemnizatia se va calcula la salariul tarifar lunar brut din luna pentru care salariatul intra in CO.
3. Doamnele de la RU, nu vor sa treaca pe statul de plata un salariat in CO, pentru ca este greu de claculat si probabil din comoditate. Trebuie sa calculeze indemnizatia, sa o primiti inainte de a pleca in CO dupa aceea trebuie sa faca regularizarea, plus contributiile aferente, ....................., greu foarte greu.
4. Daca salariatul doreste sa primeasca salariul normal, adica avans si lichidare, atunci este foarte simplu, pontajul este completat cu CO in perioada respectiva, statul de plata trece indemnizatie de CO dar este platita normal (avans si lichidare).
Succes !
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Pentru a calcula un concediu procedezi astfel:
-calculezi media pe ultimele trei luni anterioare lunii in care se efectueaza concediul (salariul de baza + sporurile cu caracter permanent- prima de paste nu intra pentru ca nu este un drept permanent)
- calculezi media pe luna in care se evecueaza concediul ( prin acelasi procedeu)
Media cea mai avantajoasa (cea mai mare) se inmulteste cu nr.zilelor de concediu.
Indemnizatia de concediu de poate acorda in avans , sau se plateste normal .
Oricum ar fi ea trebuie prevazuta in statele de plata , ca venit in luna respectiva ,pentru care se completeaza declaratiile la CAS ,CASS , somaj ,etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna anne_david anne_david buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatie pentru concediul de odihna? La salariu tarifar + sporuri permanente, sau la salariul realizat? Media pe ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)